Vanlı ailelerin HDP il binası önündeki eylemi 31’inci hafta da devam etti

Çocukları PKK/HDP tarafından kaçırılan aileler HDP Van İl binasının önündeki eylemlerini 31’inci hafta da sürdürüyor. Aileler, çocuklarına seslenerek PKK’den kaçıp güvenlik güçlerine teslim olmaları için çağrısında bulundu.

Ekleme: 03.03.2022 13:55:09 / Güncelleme: 03.03.2022 14:08:04 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Farklı tarih aralıklarında çocukları PKK/HDP tarafından kaçırılan aileler Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi.

Ellerindeki pankartlarla HDP/PKK aleyhine sloganlar atarak HDP Van İl binasının önüne gelen aileler eylemlerini burada da sürdürdü.

 

Parti binasında yüksek sesle çalan müziklere de tepki gösteren aileler binaya girmeye çalıştı.

Ailelerin parti binasına girmelerini polis ekipleri engelledi.

“Oğlumu kaçırdılar”

Hinari Aycil

Oğlu Servet için eyleme katılan Hinari Aycil, oğlunu kaçırıp götürdüklerini söyleyerek, oğlunun geri dönmesini istedi.

Aycil, “Oğlumu İstanbul’da kaçırdılar. 7 yıldır oğlumdan haber alamıyorum, başına ne geldiğini bilmiyorum. 3 yıl önce oğlumun öldürüldüğü söylendi. Ben de HDP’ye gidip sordum bana oğlumun öldürülmediğini söylediler. Oğlumu öldürmediklerini ve öldürmeyeceklerini söylediler. Başkale ilçesinde emniyete ve jandarmaya da gittim bana oğlumu öldürmediklerini söylediler. Onlar da oğlumu benim gibi aradıklarını söylediler.” dedi.

“HDP milletvekillerinin çocukları neden dağda değil?”

Nazlı Sancar

Kızı Şeyma için eylemini devam ettiren Nazlı Sancar ise “HDP’lilerin çocukları neden dağda değil de bizim gibi fakir fukaraların çocukları dağdadır? Çocuklarımızı dağlarda, mağaralarda ölüme mahkûm ediyorlar. Bizi de burada ölüme mahkûm ediyorlar. Biz evlatlarımızı almadan durmayacağız. Geri adım atmayacağız. Allah’ın izni ile devletimizin gücü ile inanıyoruz ki evlatlarımıza kavuşacağız.” ifadelerini kullandı.

Çocukları dağda olan anne babalara da seslenen Sancar, “Evlatları dağda olan bütün anne babalara da sesleniyorum. Gelin korkmayın. Neden korkuyorsunuz ki? Siz sadece hakkınız olan evlatlarınızı zalimlerden, katillerden istiyorsunuz. Siz nasıl çocuklarınızı zalimler, katillere bırakıyorsunuz?” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler