Mardin Umut Kervanı Miraç Gecesi’nde camilerde lokum ve gülsuyu dağıttı

Peygamber Efendimiz’in (sav) Miraç Gecesinde, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve sonrasındaysa göğe yükselerek Allah katından bizlere namazı hediye ettiği gecede, Mardin Umut Kervanı camiler gülsuyu ve lokum dağıtımı gerçekleştirdi.

Ekleme: 28.02.2022 11:15:12 / Güncelleme: 28.02.2022 11:15:12 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Tüm dünyada kutlanan Miraç Gecesi Mardin'de de birçok camide coşkuyla karşılandı.

Bir bayram akşamını andıran havada geçen ve insanların birbirlerine hoşgörüyle yaklaştığı gecede Mardin Umut Kervanı da bu hayırdan geri kalmadı.

Lokum, kek ve meyve suyunun ikram edildiği ve herkesin paylaşım içinde bulunduğu kutlu gecede Mardin Umut Kervanı merkez Artuklu ilçesi başta olmak üzere Kızıltepe, Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Midyat ve Ortaköy mahallelerinde camilerde gülsuyu ve lokum gibi çeşitli ikramlarda bulunarak bu sevince ve hayra ortak oldu.

Merkez Artuklu ilçesinde Şakir Nuhoğlu Camiinde yatsı namazı çıkışı halka lokum ve gülsuyu ikram edilirken, Ortaköy mahallesinde Hafız Halil Camii, Hasan Çakmak Camii, 2'nci Camii, Mehmet Andıç Camii ve Kumlu Camii olmak üzere 5 Camii de kek ve meyve suyu ikram edildi.

Dargeçit'te Hz. Ömer Camii ve Kızıltepe'de Sultan Mehmet Camiindeyse camii cemaatine lokum ve gülsuyu dağıtıldı.

Miraç gecesiyle ilgili temennilerde bulunan ve Umut Kervanı olarak bu hayra ortak olmak istediklerini belirten Mardin Umur Kervanı yetkililerinden Mehmet Veske şunları söyledi:

Mehmet Veske

"Kıymetli kardeşlerim, öncelikle mübarek kandil geceniz kutlu olsun. Hamdolsun Mardin Umut Kervanı olarak bereketli ve güzel bir çalışmanın içerisindeyiz. Başta merkez Artuklu ilçesi olmak üzere Nusaybin, Midyat, Yeşilli, Kızıltepe, Dargeçit ve Mazıdağı ilçelerimizde Mardin Umut Kervanı olarak camilerde halkımıza lokum ve gülsuyu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Rabbim kabul etsin ve bu gibi çalışmaların devamını bizlere nasip etsin. Vesile olan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu vesileyle İslam coğrafyasının hayırlara, sağlık ve huzura vesile olmasını şanı yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Allah'a emanet olunuz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler