İDO seferlerini azalttı: Hem işçiler hem de vatandaş mağdur oldu

İstanbul Deniz Otobüsleri, maliyetleri gerekçe göstererek İstanbul-Bursa arabalı vapur seferlerine son vereceğini açıkladı, ancak gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçerek seferleri azalttı.

Ekleme: 24.02.2022 22:08:49 / Güncelleme: 24.02.2022 22:27:37 / Güncel
Destek için 

HABER MERKEZİ

İDO’nun sefer sayılarını azaltmasının ardından vatandaşlardan yoğun şikayetler gelmeye başladı. Vatandaşların yanı sıra seferlerin azaltılmasından dolayı bazı işçiler de işlerini kaybetti.

Daha önce günde iki sefer yapılan İstanbul-Bursa, Bursa-İstanbul arabalı vapur seferleri maliyetlerin arttığı gerekçe gösterilerek iptal edileceği duyuruldu. Özellikle iş dünyasından İDO’nun bu kararına tepki yağdı. Daha sonra, bu karardan vazgeçilerek sefer sayıları yarıya yarıya düşürüldü. Öte yandan Yenikapı-Bandırma arabalı vapur seferlerinin de durdurulduğu öğrenildi.

İDO’nun kararına vatandaşlardan tepki geldi. Hakan adlı bir vatandaş, “Bursa-Yenikapı arası büyük feribot seferleri kaldırıldığı günden beridir ya küçük feribotlar bozuluyor ya da hava muhalefeti sebebi ile seferler iptal ediliyor. Ne zaman bitecek bu işkencemiz. Yetkililere soruyorum ne zaman bu sıkıntılar bitecek ve bir Bursalı esnaf olarak feribotumuza kavuşacağız” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yine sosyal medyadan tepkisini dile getiren İzzettin adlı bir vatandaş ise, “Arabalı vapur seferlerin seferlerinin azaltılması sadece araç sahiplerini ilgilendirmiyor. Kış aylarında küçük vapurların seferlerinin yapılamadığı hallerde arabalı vapurla seyahat yapılabiliyor. Bu anlamda İstanbul-Bursa arasında seyahat edenler için bir alternatif olmayacak. Çok sıkıntı” dedi.

Öte yandan İDO’nun sefer azaltma kararından sonra işçilerin de mağdur olduğu öğrenildi. Birçok işçinin işten çıkartıldığı belirtilirken bazı işçilerin ise emekliye ayrıldığı bildirildi. Hem işçiler hem de vatandaşlar,  yetkilerin duruma el atarak İDO seferlerinin normale dönmesini talep ediyor.