SMA hastası minik Fatma kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

​Diyarbakır'da, SMA-1 olarak bilinen spinal müsküler atrofi hastalığı teşhisi konulan 12 aylık Fatma Betül'ün tedavisi için yardım kampanyası başlatan Anuştekin ailesi, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Ekleme: 19.02.2022 11:50:10 / Güncelleme: 19.02.2022 11:57:25 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Özellikle çocuklarda omurilikteki motor sinir hücrelerini etkileyerek yürüme, yemek yeme ve nefes alma gibi temel kabiliyetini ortadan kaldıran SMA-1; bebekler için genetik ölüm nedeni olarak kabul edilen, kas kaybı ile zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık türü.

Henüz 4 aylıkken yapılan tetkiklerde SMA-1 teşhisi konulan minik Fatma Betül'ün yurtdışında tedavisinin yapılabilmesi için yaklaşık 2 milyon 200 bin Dolara ihtiyaç duyan aile, yetkili mercilerden aldıkları onayla yardım kampanyası başlattı.

Yaşadıkları zorlu süreci aktaran anne Ayşe Anuştekin, "2021 yılı şubat ayında doğan kızım Fatma Betül 4 aylıkken hareketsiz olduğunu fark ettik. Kontrol için hastaneye gittiğimizde çocuk nörolojiye yönlendirildik. Burada yapılan tedavi sonucunda kızımın 'SMA tip 1' olduğu söylendi." dedi.

"Tek isteğim kızımın sağlığına kavuşması"

Teşhisin ardından yaklaşık 4 aydır Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gözlem altında tutulan Fatma Betül için Diyarbakır Valiliğinin desteğiyle yardım kampanyası başlattıklarını belirten anne Anuştekin, tek isteğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Anuştekin, "Türkiye de yaklaşık bu yolla toplanılan yardımlarla 90 aile çocuklarını yurt dışında tedavi ettirdi. Kızım Fatma Betül'ün tedavisi içinde Dubai'deki bir hastane 2 milyon 200 bin dolar tedavi ücreti istedi ve bu meblağ gücümüzü aşıyor. İçinde bulunduğumuz üç aylar hürmetine bütün hayırseverlerden bu konuda duyarlı olup yardım ve desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplanan yardımların sadece tedavi masrafları için kullanılacağının altını çizen anne Anuştekin, "bu paralar kendi hesabımız dışında başka bir hesapta toplanacak. Fatma Betül'ü kaybetmemiz durumunda bu yardım paraları aynı şekilde yardım bekleyen başka bir SMA hastası ailenin hesabına aktarılacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar