Abbas Musavi şehadet yıldönümünde anılıyor

Lübnan Hizbullahı'nın kurucu lideri Abbas Musavi, Şehid Ragıb Harb'ı anma programından dönerken Güney Lübnan'ın Cibşit bölgesinde siyonist hava kuvvetlerinin aracına saldırısı sonucu hanımı ve çocuğuyla beraber şehid edildi.

Ekleme: 17.02.2022 12:55:09 / Güncelleme: 17.02.2022 12:55:09 / Güncel
Destek için 
Gidin israillilere söyleyin. Biz Muhammed ordusuyuz! Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!

Tarih boyunca nice yiğit dava önderi ve âlim, i'la-yı kelimetullah uğruna canını feda etti.

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." ayetine mazhar olan şehidlerden biri de Abbas Musavi'ydi.

Şehid Abbas Musavi, 1952 yılında Lübnan'da Bekaa vadisinde doğdu.

1967'deki Arapların siyonist işgal rejimine yenildikleri savaş esnasında henüz 15 yaşındaydı. Genç yaşta Filistin direnişine katıldı.

Siyonistlerle girdiği bir çatışmada ayağından yaralandı. Lübnan'da tedavisi yapıldı.

Bir süre sonra İmam Musa Sadr'ın tavsiyesi üzerine Irak'ın Necef şehrine gitti. Burada 5 yılda ilmini tekmil etti. Medrese eğitimi yanı sıra İngilizce ve Fransızca öğrendi.

Irak Baas rejimi hareketlerinden rahatsız oldu ve evine baskın yaptı. Lakin kendisi o sıralarda Lübnan'da idi. Bir daha Irak'a gitme fırsatı bulmadı ve mücadelesini Lübnan'da devam ettirdi.

Abbas Musavi, Lübnan'da eğitim kurumları açtı. Gençleri eğitti. Eğitim verdiği gençler doktor, mühendis, profesör ve âlim oldular. Şu anki Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah da bu eğitim merkezlerinde yetişti.

Hizbullah'ın kurucu liderlerinden olan Abbas Musavi, Hizbullah'ın çok gizli operasyonlarında görev aldı.

Hizbullah'ın askeri kuvvetler komutanlığını yaptıktan sonra 1991 yılında Hizbullah'ın genel sekreteri oldu.

Abbas Musavi, 17 Şubat 1992'de Hizbullah'ın kurucularından Ragıb Harb'ın şehadetinin yıldönümü programından dönerken siyonist israil helikopterleri tarafından atılan füzelerle kendisi, eşi ve bir çocuğuyla şehid oldu. (İLKHA)