Kadirov’un Putin Sendromu

Çeçenistan’daki Rus işgalini meşrulaştıran kukla lider Ramzan Kadirov yine Putin’e yalakalık yapayım derken “basitlik” yaptı.

Ekleme: 15.02.2022 10:09:30 / Güncelleme: 15.02.2022 10:09:30 / Güncel
Destek için 

Çeçen halkının özgür yaşama isteğine ihanet ederek işgalci Ruslardan yana olan ve halkını katleden Çeçenistan’ın sözde devlet başkanı Kadirov, Rusya ile Ukrayna geriliminde efendilerinin yanında saf tutarken tam bir fecaate imza attı:

"Tarih boyu Ortodoksluğun beşiği Rus-Kiev devleti olmuştur. Ruslar ve Ukraynalılar ortak bir tarihe, kültüre ve dine sahip Slav halkıdır.  Ukrayna halkının değerlerinden vazgeçip, Batı dünyasının bir parçası olacağına asla inanmıyorum" sözleri ile Putin’e selam çakan kukla Kadirov sosyal medyada tepki çekti.

Sırf Devlet Başkanı koltuğuna oturmak için Müslüman Çeçen halkının özgürlük kavgasını Ortodoks Ruslara peşkeş çeken Kadirov’a sormak gerek: “Ruslar ve Ukraynalılar ortak bir tarihe, kültüre ve dine sahip Slav halkıdır diyorsun peki sen hangi kültürün bir parçasısın?” Rus-Ukrayna savaşında Çeçen topraklarını işgal eden Ruslardan yana olmayı hangi sendromla açıklamak gerek? Stokholm sendromu mu? Yoksa Putin sendromu mu?