Savaş korkusu yüzünden Ukraynalı zenginler özel uçaklarla ülkeden kaçıyor

Olası Rus işgali nedeniyle tansiyonun giderek arttığı Ukrayna’da oligarkların ve iş insanlarının aileleriyle birlikte özel uçaklarla ülkeyi terk ettiği belirtiliyor.

Ekleme: 14.02.2022 15:09:45 / Güncelleme: 14.02.2022 15:09:45 / Dünya
Destek için 

Dünyadan yükselen bütün uyarılara ve tepkilere rağmen Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik her geçen gün artıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı her an işgal edebileceği iddiasının yoğunlaşmasıyla birlikte ülkenin en zengin insanları da özel jetleriyle ülkeden kaçmaya başladı.

ABD düşünce kuruluşu Atlantic Council'den analist Michael Bociurkiw, Twitter hesabında Ukraynalı oligarkları ve iş insanlarını taşıyan yaklaşık 20 uçağın dün Kiev'den ayrıldığını yazdı. Bociurkiw, Ukrayna'daki son hava trafiği verilerinin yer aldığı Ukrainska Pravda gazetesinden bir makaleyi de paylaştı.

 Habere göre charter uçaklarla ülkeden ayrılan oligarkların en çok tercih ettiği yerler İsviçre, Avusturya ve Fransa'nın güneyi.

Ukrainska Pravda, bu çapta bir kaçışın son yıllarda ilk defa gözlendiğine dikkat çekti. Haberde, ülkenin önemli iş insanlarından İgor Abramoviç'in de 50 kişilik bir özel uçak siparişi verdiği belirtildi.

Ülkeden ayrılan bazı isimlerse, iş nedeniyle seyahate çıktıklarını savundu.

 Öte yandan, bir sigorta şirketinin Ukrayna hava sahasındaki sivil uçak sigortasını askıya alma kararı sonrasında Ukrayna'daki hava trafiğinin bugün öğleden sonra askıya alınabileceği iddiası da ülkede gerilime yol açtı