Avustralya'da Covid-19 önlemleri ve zorunlu aşı protesto edildi

​Avustralya'nın başkenti Canberra'daki protestolarda göstericiler, yetkililerin Coronavirus'le mücadelede uyguladığı kural ve kısıtlamalara tepki gösterdi.

Ekleme: 13.02.2022 16:40:20 / Güncelleme: 13.02.2022 16:40:20 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Coronavirus kısıtlamalarına ve zorunlu aşılara karşı çıkan binlerce kişi, Canberra'daki Commonwealth Parkı ve Avustralya Parlamentosu çevresindeki sokakları doldurdu.

Şu ana kadar barışçıl bir şekilde düzenlenen protestolarda polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Ülkenin farklı bölgelerinden gelen yüzlerce protestocu da otomobil, kamyon ve motosikletlerini parlamento bitişiğindeki sokaklara park ederek binanın önündeki çimenliğe çıktı. 

Park yönetimi, protestocuların 13 Şubat Pazar akşamına kadar parkın içerisinde kalabileceklerini, ardından eylemlerini durdurmaları ve sergi hazırlıklarının burada başlayacağı için kamusal alanı terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Avustralya polisi, park yönetiminin talebine uymayanlara idari işlem başlatılabileceğini belirtti.

Protestocuların, Coronavirus'le mücadelede yetkililerin belirlediği mevcut kural ve kısıtlamalara karşı çıktığı bildiriliyor. Özellikle protestocular, zorunlu aşı uygulamasına tepki gösteriyor

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, mevcut karantina önlemlerini 21 Şubat'tan itibaren kaldırmaya başlayacaklarını söyledi. 

Bu tarihten itibaren yabancıların girişine ilişkin kısıtlamalar kaldırılacak ve 1 Mart'tan itibaren çoğu bölgede çeşitli etkinliklerde katılımcı sayısına ilişkin sınırlamalar kaldırılacak ve halka açık yerlere maskesiz ziyaretlere izin verilecek. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar