Siirt Valiliğinden köy okullarına kitap ve raf desteği

Siirt 6’ncı Kitap Fuarında toplanan kitaplar, Siirt Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından il genelindeki köy okullarının kütüphanelerine bağışlandı.

Ekleme: 10.02.2022 14:35:12 / Güncelleme: 10.02.2022 14:36:39 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu himayelerinde, Vali Yardımcısı Fatih Kurt’un koordinatörlüğünde düzenlenen kitap bağış kampanyası kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, iş insanları ile Fuar sonunda yayınevlerinin bağışladığı toplam 5 bin 250 kitap, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekiplerince, köy okullarına ulaştırıldı.

Köy okullarının çocuk kitaplıklarını zenginleştirmek, çocukların okuma alışkanlıklarını arttırmak amacıyla düzenlenen kitap bağış kampanyası ile birçok köy okulundaki öğrencilerin kitap eksikliği giderildi.

Okullara kitap rafı desteği de verildiğini belirten Siirt Valiliği kitap desteği verilen okulları şu şekilde sıraladı:

“Siirt Merkeze bağlı Meydandere Köyü Şehit Selahattin Eşin İlkokuluna bin kitap ve 13 kitap rafı, Ekmekçiler Köyü İlk ve Ortaokuluna bin kitap ve kitap rafı, Baykan ilçesine bağlı Günbuldu Köyü İlk ve Ortaokuluna bin kitap, Şirvan ilçesine bağlı Bayındır Köyü İlkokuluna 400 kitap, Şirvan Merkez Atatürk İlköğretim Okuluna bin kitap, Pervari ilçesine bağlı Tuzcular Köyü Anaokulu’na 450 kitap ve okul öncesi ile ilgili materyaller ile Siirt Merkeze bağlı Yağmurtepe Köyü İlkokuluna 400 kitap.” (İLKHA)