Cihad zamanı keskin nişancıydı barışta Başkan

Amerika'ya karşı cihad ederken keskin nişancı olan Damullah Muhibullah Muvaffak zaferden sonra Belediye Başkanlığı yapıyor

Ekleme: 09.02.2022 19:10:00 / Güncelleme: 09.02.2022 19:10:00 / Güncel
Destek için 
 
Afganistan'da ABD'ye karşı 20 yıl süren cihad sırasında binlerce mücahid şehid oldu.
O mücahidlerin bir kısmı ise Amerika'nın zillet içinde çekilmesine şahid oldu ve zaferi gördü
 
Zaferi görenlerden biri de cihad sırasında keskin nişancılık yeteneği ile bilinen Damullah Muhibullah Muvaffak...

Muvaffak, Taliban hareketinin Batı destekli hükümeti devirip iktidarı ele geçirmesinden üç ay sonra, Kasım ayında Afganistan’ın kuzeybatısındaki Faryab vilayetinin başkenti Meymene’nin Belediye Başkanı olarak atandı.

O artık şehrin biriken sorunları ile savaşıyor.
 
Muvaffak’ın gündeminde artık kanalizasyon şebekelerinin düzgün çalışması ve yol planlamasını takip etmek, mahallelerdeki anlaşmazlıkları, şehrin su ve çöp sorununa çözüm aramak var

25 yaşındaki belediye başkanı AFP’ye verdiği demeçte, “Savaşırken hedeflerim çok spesifikti. Yabancı işgalini, ayrımcılığı ve adaletsizliği sona erdirmek gibi. Şu anki hedeflerim de net. Bunlar yolsuzlukla mücadele etmek ve ülkeyi müreffeh hale getirmek” dedi.
Meymene sokaklarında dolaşırken, 100 bin kişilik şehrin sakinleri Muvaffak’ın yanına yaklaşarak, uzun bir yapılacaklar listesine eklenecek şikayet ve önerileri sunuyor.

Muvaffak’ın Taliban’a üye olmayan yardımcısı Seyid Ahmed Şah Gayaşi, “Yeni belediye başkanı genç, eğitimli ve en önemlisi bu şehrin insanı. İnsanlarla nasıl başa çıkacağını biliyor” diye konuştu.

Taliban’ı oluşturan yoksul, medrese eğitimli ve kırsalda yetişen kişilerin aksine, Muvaffak varlıklı bir tüccar aileden geliyor. 
19 yaşında Taliban’a katılan Muvaffak, yaşadığı bölgenin de komutanlığını yapıyordu.

Kendisi savaş dönemi hakkında konuşmaya yanaşmasa da, birçok kişi tarafından Taliban’ın en yetenekli keskin nişancılarından biri olarak tanımlanıyor.

Taliban’ın keskin nişancısıyken ABD askerleri ile çatışmaya girdiği evinde de izler hala duruyor.


Bölgedeki bir çiftçi olan Seyfeddin, “Bu evden tüfeğiyle bir ABD’liyi öldürdü, bunun ardından bir uçak ile evi hedef alındı” dedi.

Muvaffak’ın operasyondaki sorumluluğu teyit edilemese de, ABD 2019 ortalarında Faryab’daki savaşlar sırasında özel kuvvetlerden bir askerin öldürüldüğünü duyurdu.