Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fatura açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde vatandaşın tepkisini çeken yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin konuştu. Erdoğan, “Doğal gaz, elektrik ve akaryakıt artışlarını yansıtmamak için neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık” dedi.

Ekleme: 05.02.2022 15:10:21 / Güncelleme: 05.02.2022 15:22:12 / Ekonomi
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı.

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK FATURALARI AÇIKLAMASI

Son günlerde vatandaşın tepkisini çeken elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için asgari ücretten maaşlara kadar her konuda ciddi iyileştirmeler yaptık. Gelişmelere göre enflasyon farkı başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Doğal gaz, elektrik ve akaryakıt artışlarını yansıtmamak için neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık. Elektrik faturaları ile ilgili şikayetler üzerine en düşük kademe tarifenin miktarını aylık 150'den 210 kilowatt'a yükselttik.” dedi.

 

Erdoğan, konuşmasının devamında, “Zonguldak'tan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Milletimizin hak ettiği refah düzeyine gelmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler