• DOLAR 32.427
  • EURO 34.471
  • ALTIN 2488.784
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), vatandaşların evlerinde kullandığı elektriğe 1 Ocak itibariyle zam yaptı. 210 kWh’e kadar olan ve bunu aşan elektrik tüketimi için getirilen kademeli tarifeye göre; mesken aboneleri için aylık 210 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 210 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanmaya başladı.

 

Yüzde 130'a varan elektrik zamları vatandaşın Ocak faturalarına yansımaya başladı. Son yapılan elektrik zammının ardından yüksek gelen faturalarla zor günler yaşayan halk, bir an önce elektrik zamlarına önlem alınmasını istiyor.

“Bu zam değil artık zulümdür”

Habibe Tan

Yüksek gelen elektrik faturasına yaptığı itiraz sonrası DEDAŞ’a tepki göstermek amacıyla faturasını ateşe veren Habibe Tan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“5 çocuk annesiyim, malumunuz bu ay elektrik faturaları çok yüksek geldi. Biz de tepkimizi koymak amacıyla itiraz dilekçesi verdik. Geçen ay 350 lira gelen elektrik faturası bu ay 790 TL geldi, arada çok büyük bir fark var. Geçen ben ne yaktıysam bu ay da aynı yaktım, hatta belki de daha az yaktım, bu kadar fark olması gerçekten normal değil, bu zam değil artık zulümdür. Art arda her şeye gelen zamlar kesilmedi, zamları sineye çektik, sakinliğimizi aklıselim ile koruduk ama bu elektrik faturaları bardağı taşıran son damla oldu, yaptığımız itirazın hiç faydasının olamayacağını söylediler bize. Ama zulüm değil mi? Ben sadece ihtiyacım olan kadarını kullandım.”

Ortak abonesi olduğu dairelerin faturalarını yatırmaya geldiğini ifade eden Mahmut Şeker, 4 bin lira elektrik faturası yatırdığını söyledi.

“Borç alıp faturaları ödedim, Allah rızası için bu elektrik faturalarına bir çözüm bulun”

Mahmut Şeker

Her daireye ortalama 900 TL elektrik ücreti yansıdığını dile getiren Şeker, “Geçen ay ise ortak abonesi olduğumuz 5 daire için bin 682 lira ödemiştim, şimdi ise 5 daire için 4 bin lira ödedim, bu yapılan bir zulümdür başka bir şey değil. Bin 200 TL asgari ücrete zam yapıldı ama ardından elektriğe bu kadar fahiş bir zam yapılması hoş değil. Sağdan soldan borç alıp faturaları ödedim, karda kışta ne yapalım ödemek zorundayız. Allah rızası için bu elektrik faturalarına bir çözüm bulun. Bize yazık günahtır. Bir evin kirasından fazla elektrik faturası ödedim.” diye konuştu.

“Yeter artık, dur demek lazım çünkü böyle giderse 2023’e kadar sürmez”

Lütfi Öztemiz

Geçen ay kendisine 120 lira gelen elektrik faturasının bu ay ise 520 lira geldiğini ifade eden Lütfü Öztemiz, “Kotayı aşmadığım halde yine bu kadar fazla geldi. Doğal gazda aynı elektrik de aynı, zaten temel gıda maddeleri başını alıp gitmiş. Yazık bu insanlara, insanların büyük çoğunluğu çok fakirdir, kimlere çalışıyoruz, 3-5 çeteye mi çalışalım? Yeter artık, dur demek lazım çünkü böyle giderse 2023’e kadar sürmez.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Birinin DEDAŞ terörüne bir dur demesi gerekiyor ama maalesef kimse demiyor”

Engin Sevinç

En son gelen faturanın ikiye katlanarak faturaya yansıtıldığını ifade eden Esnaf Engin Sevinç, “140-150 gelen fatura bu ay 300 TL gelmiş, evin faturası 170’ten 480 liraya yükseldi. Bu resmen dolandırıcılıktır. Biri DEDAŞ terörüne birinin dur demesi gerekiyor ama maalesef kimse demiyor. Bazı işletmelere 50-60 bin lira fatura geldi. Faturaları çok zorlanarak ödüyoruz, bütün esnaf banka kredileri ile ayakta duruyor. Kimse durumun çok iyi olduğunu söylemesin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız