'Faturalardan KDV alınmasın teklifi' reddedildi!

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın TBMM'ye sunduğu sunduğu, konutlar için yapılan elektrik, su, doğalgaz ve ısınma amaçlı diğer yakacak teslimlerinin katma değer vergisinden (KDV) istisna tutulmasına yönelik kanun teklifi reddedildi.

Ekleme: 01.02.2022 22:36:38 / Güncelleme: 01.02.2022 22:36:38 / Güncel
Destek için 

Faturaların katma değer vergisinden istisna tutulmasına yönelik teklif AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

Genel kurula seslenen CHP'li vekil Aydoğan; ''Bir kanun teklifi verdik, pandeminin başladığı süreçlerde, bugünleri de görerek, dedik ki konutlara yapılan elektrik, su, doğalgaz ve ısınma amaçlı diğer yakacak teslimleri KDV’den muaf tutulsun. Yani ödenen paranın 5’te 1’ine denk gelen bir indirim olsun ve vatandaşımız eziyet çekmesin dedik.

Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) yüzde 88 civarında enflasyon var dediği bir ortamda elektrik fiyatlarına son bir yılda yüzde 125 zam yaptınız. Doğal gaza yüzde 50 zam yaptınız. Diğer enerjiye de dünya ile birlikte hareket ederek her türlü zammı yaptınız. Ama dünyanın sizden bir farkı var. Dünya bu tabloya karşı bir mücadele veriyor. Mesela beğenmediğimiz Almanya dedi ki ‘Ben birtakım vergileri bu enerji faturalarından almayacağım’, İspanya oluşan farkı dondurdu, İtalya önlem aldı, Yunanistan önlem aldı. Keşke bu kanun teklifini siz verseydiniz. Bizim teklifimizi belki reddedeceksiniz burada. Reddetmek yerine siz getirseydiniz biz sizi destekler olsaydık ve birlikte vatandaşın lehine bir işi yapıyor olsaydık. Özel enerji şirketlerine vatandaşı peşkeş çekmekten vazgeçin lütfen.'' dedi. 

Etiketler: