"Önce zamları geri alın"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşa yansıtılan aşırı zamlara tepki göstererek, tasarruf tedbirleri ile devletin ek gelir elde edebileceğini, vatandaşa yansıtılan zamlı tarifelerin ise geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 01.02.2022 19:35:06 / Güncelleme: 01.02.2022 19:36:05 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarında aylık tüketimin, “150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını” açıklamıştı. Konu hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "kW sınırını değiştireceğinize zammı geri çekin.” dedi.

Ekonomide sıkıntılı bir sürece daha giren Türkiye’de iktidar, yaptığı zamlar ile ekonomik modellerinde eleştiri almaya devam ediyor. Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile birlikte 1 Ocak 2022’den itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh'e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1.37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh'ın üstündeki kısmı için 2.06 TL/ kWh olarak uygulanacaktır” denilmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da vatandaşa yansıyan aşırı zamlı bu duruma tepki göstererek, tasarruf tedbirleri ile devletin ek gelir elde edebileceğini, vatandaşa yansıtılan zamlı tarifelerin ise geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu, “Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. kW sınırını değiştireceğinize zammı geri çekin. Bu kapkara kışı daha kara kılan doğalgaz ve elektrik zamlarını derhal geri alın. Halkın üzerinde oynadığınız zulme son verin.” dedi.