Usulsüz GDO'lu mısır ithalatı iddiasına valilikten açıklama

Tekirdağ Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü'nde "usulsüz ithalat işlemi" yapıldığı iddiaları üzerine müfettiş talep edildiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Ekleme: 24.05.2024 10:30:06 / Güncelleme: 24.05.2024 10:32:34 / Güncel
Destek için 

Tekirdağ'da, Rusya ve Ukrayna'dan ithal edilen GDO'lu 7 gemi mısır ve 3 gemi kanonun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü laboratuvarlarında analiz sonuçlarının değiştirilip usulsüz ithalat yapıldığına dair çıkan haberlere ilişkin valilikten açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Bazı basın ve yayın organları ve sosyal medya hesaplarında ilimiz ile ilgili çıkan 'usulsüz ithalat işlemleri' iddiası haberleri ile ilgili olarak açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesinde yaşandığı iddia edilen söz konusu olay ile ilgili kurumlarımızca yapılan tespitlerin Valiliğimize ulaşmasının akabinde, ivedi olarak idari soruşturma yapılmak üzere Bakanlık Müfettişi talep edilmiş ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakanlık Müfettişleri tarafından titizlikle sürdürülen tahkikatların sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi

(İLKHA)