Kabine toplanıyor

Kabine Toplantısı, Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz ve Ermenistan ile normalleşme adımları gündemleriyle bugün gerçekleşecek. İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Ekleme: 31.01.2022 09:38:05 / Güncelleme: 31.01.2022 09:44:24 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıda öncelikli gündem başlığı dış politika olacak.

DIŞ POLİTİKA

Rusya ve Ukrayna arasında kriz büyürken konu Kabine Toplantısında kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde kritik bir rol üstlenecek. 3 Şubat'ta Kiev'e gidecek olan Erdoğan Ukranya Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüşecek.

Kritik ziyaret öncesi tansiyonun düşmesi için atılması gereken adımlar değerlendirilecek. Rusya ve Ukrayna her yıl Türkiye'ye en çok yabancı turist gönderen ülkeler arasında... Olası bir savaş riskinin, ekonomiye etkileri Kabine Toplantısında masaya yatırılacak.

Dış politika başlığında bir başka gündem maddesi ise Ermenistan ile normalleşme süreci olacak. İki ülke arasında ilk toplantı 14 Ocak'ta Moskova'da yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda alınan kararları kabine ile paylaşacak.

SALGINLA MÜCADELE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vakalara ilişkin kapsamlı bir sunum yapacak. Bilim Kurulu tavsiye kararlarını kabineyle paylaşacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile istihbarat raporlarını kabineyle paylaşacak.

YENİ EKONOMİ MODELİ

Kabinenin önemli gündem başlıkları arasında, yeni ekonomi modelinin sahaya yansıması ve atılacak adımlar ele alınacak. Ek tedbirler gözden geçirilecek.

BOZDAĞ YENİDEN KABİNE'DE

Abdülhamit Gül'ün yerine Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ uzun bir sürenin ardından ilk kez Kabine Toplantısına katılacak.

Toplantı saat 15.'te başlayacak. Her toplantı sonrasında olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacak

 

Etiketler: