Gaziantep’te kış lastiği denetimi arttı

Yetkililer tarafından yapılan don uyarılarının ardından Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, otoyollarda zorunlu kış lastiği denetimi gerçekleştirdi.

Ekleme: 28.01.2022 13:55:07 / Güncelleme: 28.01.2022 13:55:07 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep'te geçtiğimiz haftadan belli aralıklarla etkili olan ve dün itibariyle yerini güneşe bırakan kar yağışının ardından yollarda buzlanma oluştu.

Kentte yoğun kar yağışı sonrası ara sokak, cadde, kaldırım ve yollarda oluşan buzlanmanın etkisiyle de vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Bazı vatandaşlar temizlenmeyen ve tuzlanmayan kaldırımlarda kayarak düştü. Vatandaşlar, özellikle ara sokaklarda duvarlara tutunarak yürümeye çalışıyor.

Kar yağışının yerini dün itibariyle güneşe bırakmasının ardından kaldırım ve bazı yollar buz tuttu. Kimi yerlerde esnaf tarafından kırılarak temizlenmeye çalışılıyor.

Vatandaşların yürümekte zorlandığı yerlerdeki buzlar, kimi yerlerde maddi hasarlı kazalara da neden olduğu gözlemlendi. Pek çok bölgede ara sokaklar, yokuşlar ve ana arterlere bağlanan yollarda yoğun buzlanma görüldü.

Uzun süredir temizlenmeyen kar nedeniyle yolda kalan araçlarını kurtarmaya çalışan sürücüler, kürek ile yolları temizledi.

Etkili kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri başta Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu olmak üzere kentin birçok noktasında zorunlu kış lastiği denetimlerini artırdı.

Ekipler kış lastiği takması zorunlu olan araçlarda lastik diş derinliğini ölçtü. Zorunlu olmayan araçlarda ise yine ekipler tarafından durdurularak kar yağışlarında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. (İLKHA)