Almanya'nın 5 bin askeri kask gönderme teklifi şaka mı?

Almanya'nın Rus tehdidi altındaki Ukrayna'ya 5 bin askeri kask gönderme teklifi tepkilere neden oldu.

Ekleme: 27.01.2022 12:43:10 / Güncelleme: 27.01.2022 13:38:07 / Dünya
Destek için 

HABER MERKEZİ

Rus emperyalizminin hedefindeki ülke  Ukrayna'da savaş rüzgarları esiyor.

Batı ülkeleri her ne kadar Ruslara karşı destekleyeceklerini söyleseler de pek inandırıcı bulunmuyor.

Nitekim NATO'nun önemli güçlerinden biri olan Almanya'nın Ukrayna'ya "kask gönderelim" teklifi bu samimiyetsizliği gözler önüne seriyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz tehdit altındaki ülkeye silah sağlamayı reddetti bunun yerine kask göndermeyi teklif etti.

Almanya'nın teklifi Ukrayna'yı çıldırttı!

Ukraynalı yetkililer  Almanya'nın teklifini "jest" olarak değerlendirirken Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, "Savunma Bakanlığı, her an Ukrayna işgalini başlatabilecek mükemmel donanımlı Rus kuvvetleriyle karşı karşıya olduğumuzun farkında değil. Almanya bundan sonra ne tür bir destek gönderecek? Yastıklar mı?" ifadeleri ile eleştirdi.

Bu haftanın başlarında Klitschko, sessiz kalmaları ve Ukrayna'ya yardım etmemeleri nedeniyle Almanya'yı 'ihanet etmekle' suçlamıştı. Klitschko, Bild'de yazdığı yazıda 'Ukrayna'da federal hükümetin Nord Stream 2'ye bağlı kalması ve savunma silahları tedarik etmek istememesi büyük bir hayal kırıklığı" ifadelerini kullanmıştı.

Yardımlarda Almanya engeli!

Almanya sadece Ukrayna'ya yeni silahlar vermeyi reddetmekle kalmadı aynı zamanda Estonya'nın Ukrayna'ya eski Alman yapımı obüsler sağlamasını da engelledi. Scholz'un konuyla ilgili katı tutumu sadece Ukrayna'da değil, diğer NATO ülkeleri ve hatta Alman yetkililer arasında da endişelere yol açtı.

NATO'ya güven olmaz!

Enerjide Rus doğalgazına bağımlı olan Almanya'nın kask yardımı teklifi NATO'ya sırtını vererek siyaset yürütülemeyeceği gerçekliğini bir kez daha ortaya koydu.