Gaziantep'te kar nedeniyle 175 kırsal mahallenin yolu kapandı

Gaziantep’te önceki gün gece saatlerinde başlayan ve kenti kısa sürede beyaza bürüyen kar yağışı belli aralıklarla devam ediyor.

Ekleme: 24.01.2022 11:25:09 / Güncelleme: 24.01.2022 11:26:27 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’te bir hafta boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı devam ederken, kar nedeniyle de kırsal mahallelerin yolu kapandı.

Kentte dün başlayıp bir hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı ile pazar günü sokaklar büyük bir oranda boş kalırken, haftanın ilk mesai gününde ise düne göre yollarda hareketliliğin arttığı görüldü.

Dün gece saatlerinde aniden bastıran ve sabaha kadar belli aralıklarla süren kar yağışı halen etkisini sürdürürken, kent genelinde 175 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı nedeniyle birçok yol ve caddenin trafiğe kapandığı kentte kara ulaşımı güçlükle sağlanırken, vatandaşlar da yolda zor anlar yaşıyor.

Kentte kar hayatı olumsuz etkilerken, karla mücadele çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Dün öğle saatlerinden sonra duran ve bugün sabaha karşı tekrar başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde ise lapa lapa yağıyor.

Yaya ve araç trafiğinin güçlükle sağlanabildiği kentte, tramvay hattı da seferlerine devam etti. Toplu ulaşım araçlarının az sayıda ve sadece yolları açık olan güzergahlarda çalıştığı kentte dünden bu yana yolu ulaşıma kapanan 175 kırsal mahallede kapalı yolların açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentteki otoyollar ise herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tır geçişlerine kapatıldı.

“Lütfen temizleyebileceğiniz çatıları temizleyiniz”

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gaziantep, tarihinin en büyük kar yağışlarından birisini yaşıyor. Sundurma, tente ve benzeri garajlar başta olmak üzere kar yükü fazla olan yapıların çökme riski bulunmaktadır. Lütfen temizleyebileceğiniz çatıları temizleyiniz. Temizlenemeyen yerleri geçici süreliğine kullanmayınız.” uyarısında bulundu.

Nurdağı Emirler Mahallesine 12 kilometre uzaklıkta koyun yetiştiriciliği yapan aile, hayvanlarının bulunduğu çadırların zarar görmesi nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım talebinde bulundu.

İhbar üzerine bölgeye giden AFAD, jandarma ve belediye ekipleri ailenin ve hayvanların köylerine ulaşımını sağladı. (İLKHA)

İlgili Galeriler