Malatya'da kapalı olan 457 mahalle yolunun açılması için çalışmalar sürüyor

Dün öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle 457 mahalle yolu trafiğe kapanırken, Arapgir ve Pütürge İlçelerindeki 17 mahallede 712 aboneye elektrik verilemiyor.

Ekleme: 20.01.2022 16:05:13 / Güncelleme: 20.01.2022 16:05:13 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmalar ile kentin son yol ve trafik durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Malatya genelinde 2 gündür süren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, kenti diğer il ve ilçelere bağlayan karayollarında ulaşımda sorunların yaşandığı belirtilen açıklamada, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin tarafından yol açma çalışmalarının 24 saat çalışma esasına göre devam ettirildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Malatya-Elazığ Karayolu, araç trafiğine açıktır. Malatya-Adıyaman Karayolu, araç trafiğine açıktır. Malatya-Kayseri-Karayolu, Kayseri-Pınarbaşı Bölgesi hariç araç trafiğine açıktır. Malatya-Sivas Karayolu araç trafiğine açıktır.” kaydedildi.

Malatya İli genelinde Malatya-Pütürge, Malatya-Çelikhan, Malatya-Sincik, Arguvan-Arapgir, Arguvan-Hekimhan, Arapgir-Divriği, Kuluncak-Darende, Darende-Elbistan, ve Doğanyol-Pütürge karayolunun araç trafiğine kapalı, Kuluncak-Hekimhan Karayolu ise araç trafiğine açık olduğu bildirildi.

Malatya İl genelindeki mahalle yollarındaki trafik durumunun ise 457 mahalle yolunun trafiğe kapalı olduğunu devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmalarının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 Ekipmanlı Kamyon ve 7 Greyder, Mahalle Yollarındaki karla mücadele çalışmalarının ise Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve ilçe belediyelere ait 400 araçla devam edildiği kaydedildi.

Pütürge ve Arapgir 17 mahallede 712 aboneye elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, enerji sağlama çalışmalarının devam edildiği kaydedildi.

Acil sağlık sorunu olan 23 hastanın Paletli Ambulans vasıtasıyla müdahale edildiği belirtildi.

Yoğun kar yağışının çatılarda oluşturduğu yük nedeniyle, 2 kanatlı hayvan kümesi ve 4 Hayvan ahırının çatısında çökmenin meydana geldiği belirtilen açıklamada, çatısı çöken kümeslerdeki hayvanların başka kümeslere taşınması ve ahırlardaki hayvanların barınması için hayvan çadırı temin edilmesi çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Malatya Galericiler Sitesinde, kar yükü nedeniyle çatısı çöken 8 işyerinde 18 aracın hasar gördüğü ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklamasına yer verildi.

Meteorolojik verilere göre kar yağışının sona ermesiyle birlikte bazı yol kesimlerinde rüzgâra bağlı tipi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana gelebileceği tahmin edildiğinden, vatandaşların kapalı olan devlet ve İl Karayollarında araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunulan açıklamada, trafiğe açık olan yollarda ise zorunlu olmadıkça ve kar tipi lastiği bulunmayan araçlarını trafiğe çıkarmamaları, trafiğe çıkacak olan sürücülerin ise araçlarında mutlaka zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekici halat bulundurmaları gerektiği ifade edildi. (İLKHA)