Masa dağıldı!

Rusya dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko da NATO'ya, durumun şu anki gibi kalamayacağını ve Rusya'nın NATO'nun barışçıl amacına ilişkin açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi.

Ekleme: 13.01.2022 09:14:25 / Güncelleme: 13.01.2022 09:37:58 / Dünya
Destek için 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, NATO-Rusya Konseyi toplantısında Moskova'nın sunduğu tekliflerin kabul edilebilir olmadığını ve Rus heyetinin, Ukrayna sınırında gerilimi düşürme konusunda herhangi bir taahhüt vermediğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko da NATO'ya, durumun şu anki gibi kalamayacağını ve Rusya'nın NATO'nun barışçıl amacına ilişkin açıklamalarını ciddiye almadığını söyledi.

Cenevre'de 10 Ocak'ta, ABD-Rusya Stratejik İstikrar Diyalog (SİD) toplantısına katıldıktan sonra gün içinde Brüksel’de de NATO-Rusya Konseyi toplantısına iştirak eden Sherman, NATO karargahında bu toplantılara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sherman, NATO-Rusya Konseyi toplantısında, 30 NATO üyesinin ayrı ayrı söz alarak konuştuğunu ancak tamamının birlik içinde ülkelerin ittifak tercihlerine ve egemenlik haklarına saygı duyulması gibi temel prensipler konusunda aynı noktalara vurgu yaptığını söyledi.

Moskova'nın teklifi kabul edilebilir değil!

Rus heyetin de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduğuna ve Moskova'nın tekliflerini net bir şekilde masaya koyduğuna işaret eden Sherman, "Rusya'nın ana teklifleri dahil heyetin değerlendirmeleri tek kelime ile kabul edilebilir şeyler değildi." değerlendirmesinde bulundu.

Sherman, bu teklifler konusundaki bir soruya yanıt verirken, "Ruslara, temel olarak şunları söyledik: 'Masaya koyduklarınızdan bazıları kabul edilebilir şeyler değil. NATO'nun daha fazla genişlemeyeceğini kabul edemeyiz. 1997’ye geri dönemeyiz. Avrupa’daki her şeyin Avrupa dışına çıkarılacağını kabul edemeyiz.'" diye konuştu.