Ankaralılar elektrik ve doğal gaz zammına tepkili: Bu şartlar altında faturaları ödeyemiyoruz

Elektrik ve doğal gaza gelen zamlara tepki gösteren Ankaralılar, zamların yeniden düzenlenmesini çağrısında bulunarak artık elektrik ve doğal gaz faturalarına yetişemediklerini belirtti.

Ekleme: 11.01.2022 14:15:08 / Güncelleme: 11.01.2022 14:15:08 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her sektörde ve üründe son zamanların en yüksek zamlarının yapıldığına dikkat çeken halk, elektriğe gelen yüzde 120 ve doğal gaza gelen yüzde 25 zam kararı karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyerek her gün yeni bir zam ile güne başlamaktan bıktıklarını söyledi.

Yapılan son elektrik ve doğal gaz zamlarına tepki gösteren kimi vatandaşlar olduğu gibi bazı vatandaşlar ise hükümetin yaşanılan ekonomik krizin üstesinden geleceğini aktardı.

Dünyanın her tarafında zamların olduğunu ifade eden Mehmet Aksoy, “Türkiye’miz onlara göre daha iyi durumda, ayakta duruyor. Çok iyi değil ama yapacak bir şey de yok. Ekonomik kriz sadece Türkiye’de değil dünyada da aynı şekil devam ediyor. Zam olur tabi ki olacak da ama biraz yüksek geldi inşallah devlet büyüklerimiz buna bir çare bulur. Devlet büyüklerimize biz güveniyoruz. Yapacaklarına da eminiz.” dedi.

“Bu ülkede doğal gaz ve elektriğin zammı da eksilmez ekmeğin kuyruğu da bitmez”

Zamlara tepki gösteren vatandaşlardan Ahmet Metin, “Benim sayacım kartlı. Öyle gerektiriyor. Fazla alamıyorum zaten. Kullanmadığım bir önceki gaza da zammı ekliyor. Böyle anlamsız bir şey. Şöyle açıklayayım arabanıza yakıt alıyorsunuz yolda kalmayayım diye bir daha alıyorsunuz. Öncekini yakmadın onun da zammını alıyım diyor mu? Demiyor. Doğalgazda bunu niye söylüyor. Bu bir yanlış. Doğalgaz ve elektrik pahalı Ankara adına konuşuyorum. İçler acısı. Bu ülkede doğal gaz ve elektriğin zammı da eksilmez ekmeğin kuyruğu da bitmez.” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise şunları aktardı:

“Ödeme zorluğu çekiyoruz. Emekliyim zaten. Emekli olunca maaşım düştü. İkramiyemi düşük verdiler. Yani diyeceğim baya zorlanıyor insan. Daha önce daha düşük geliyordu şimdi daha yüksek fatura gelmesi geçimi zorladı. Ev kirası, elektik ve su her şeye zam geldi. Bu kadar gelmesi insanları bıktırıyor.”

“Bu şartlar altında elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyoruz”

Zamlara tepki gösteren vatandaşlardan Erdal Güler, “Bu şartlar altında elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyoruz. Sosyal yaşantı zaten kalmadı. Hayat devam ettiği sürece mecbursunuz. Bir millet vekilinin aldığı maaşın onda biri ama hala da itiraz ediyorlar. Asgari ücret zammı kadar beklentileri var hala. İster istemez kısıtlama yapıyoruz. Durumlar içler acısı şeklinde. Allah’a şükrediyoruz. Hiç geliri olmayan veya bir tek emekli maaşı olan kişilerin Allah yardımcıları olsun. Bir an önce şu iktidarın başımızdan gitmesini dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Emekli olduğu halde bu ekonomi krizinden dolayı çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Aydın Canpolat, “Faturaların birini yatırıyoruz biri geliyor. Bu millete az bile. Bir senede 50 sefer zam yapıldı. Ayıp bir şeydir. Geçinemiyoruz ki. Birisi gidiyor birisi geliyor. Evde kimse yok 210 lira fatura geliyor. Doğalgaz 500 lira. Evde kimse yok. Hadi birisi olsa aldığımız para doğru oraya. Ay başı geldi mi üfle eline. Emekliyim ama yine de çalışıyorum.” dedi.  

“Doğal gaz otomatiğe bağlandı her zaman zaman geliyor”

Hayat pahalılığından yakınan vatandaşlardan Yaşar Evli, “Hanım emekli ben emekliyim. Evimiz kirada yine de yetiştiremiyoruz.” yaşadıkları ekonomi zorluğunu dile getirdi.

Her güne yeni zamla karşılaşmaktan bıktıklarını söyleyen Metin Atar, “Her gün zam olur mu ya? Bir hafta önce sigaraya zam geliyordu ikinci hafta bir daha zam geliyor. Doğal gaz otomatiğe bağlandı her zaman zaman geliyor. 50 liralık şeye 300 lira ödüyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Elektrik ve doğal gaz haddinden fazla pahalı. Tefeci bile bu kadar yapmaz. Ne gerekiyorsa yapılsın.” diyerek tepki gösterdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler