Kazakistan'da Ulusal Yas Günü

​Kazakistan'da yapılan protestolarda hayatını kaybedenler için ulusal yas ilan edildi. Ülkede Ulusal Yas Günü'nde başta Cumhurbaşkanlığı sarayı olmak üzere tüm devlet kurumları ve ülkenin yurt dışı temsilciliklerinde bayraklar yarıya indirildi.

Ekleme: 10.01.2022 17:20:12 / Güncelleme: 10.01.2022 17:20:12 / Güncel
Destek için 

Televizyon kanalları ve radyo yayınlarında eğlence programları kaldırıldı. Kamu kurumları ile haber ajanslarının internet sitelerinin ana sayfaları da siyah ve beyaz olarak hazırlandı.

Kazakistan Baş Müftüsü Naurızbay Hacı Taganuly, başkentteki Hazret Sultan Camisi'nde, ülkede yaşanan son olaylarda hayatını kaybedenler için hatim duası okudu.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı, olaylarda 18’i güvenlik güçleri görevlisi olmak üzere 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hayatını kaybedenler için 10 Ocak 2022’de ülke genelinde ulusal yas ilan edilmesini kararlaştırmıştı.

Kazakistan’ın batısında 2 Ocak'ta sıvılaştırılmış petrol gazına (LPG) yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durumun kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan protesto gösterileri, ülkenin diğer kesimlerine yayıldı. (İLKHA)