Talas’taki antika pazarı geleneği sürüyor

​Talas Belediyesi tarafından her ayın ikinci haftasında kurulan antika pazarında düzenlenen mezat, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Ekleme: 09.01.2022 22:09:16 / Güncelleme: 09.01.2022 22:58:00 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı Harman Mahallesi’nde her ayın ikinci haftası pazar günleri kurulan pazarda, plaklardan radyolara, daktilolardan koleksiyon arabalara kadar birçok antika ürün yer alıyor. Pazar içerisinde düzenlenen mezat ile vatandaşlar tezgahlarda gördükleri ürünleri açık arttırma usulü ile daha uygun fiyata alabiliyorlar.

Antika gramofon ve plaklar satan Nurettin Eker, çocukluğundan bu yana antikanın kendisi için büyük bir merak olduğunu, emekli olduktan sonra tamamen kendisini antika işine verdiğini ve eski hayata geçtiğini ifade etti.

Eker, şunları söyledi: "Antikaya meraklı olan herkese her türlü imkânı sağlıyoruz, yardımcı oluyoruz. Antikalardan gramofonlarımız mesela 1930’lar da başladı, 1950’ye kadar, plaklarımız aynı şekilde. Eskiye dair ne varsa bunları hayata geçirip tekrar ilgili olan arkadaşlara sunuyoruz, sahiplendiriyoruz. Onlar da memnun oluyorlar biz de memnun oluyoruz."

Antikanın bağımlılık yaptığını ve antikaya bulaştıktan sonra bırakmanın neredeyse imkânsız olduğunu belirten Eker, "Antikaya ilgi çok, bizde ilgiden memnun kalıyoruz ama biraz daha hareketlilik olsa, biraz daha tanıtım olsa daha güzel olacak. Antika severler için biz elimizden geldiği kadar ilçe ilçe geziyoruz, elimizdeki ürünleri tanıtıyoruz, köşede bucakta kalmış kırık dökük antika eserleri onları biz alıyoruz, tekrar hayata geçirip geri sunuyoruz. Her Pazar mutlaka bir ilçeye gidiyoruz; Avanos, Orta Hisar, Uç Hisar. Ankara’ya gidiyoruz, İstanbul’a gidiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Antika pazarı sayesinde insanları çocukluklarına götürdüklerini söyleyen Eker, antika meraklılarını her ayın ikinci pazarına beklediklerini belirtti. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar