İndirim oyununa ceza

Marketlerdeki etiket oyunu ve fahiş fiyatlar bitmek bilmiyor. Büyük bir market yağ ürünlerinde önce etiketleri şişirdi sonra indirim yapmış gibi gösterip ek zam yaptı. Reklam Kurulu yağda yapılan sözde indirimin "aldatıcı" olduğuna hükmedip Carrefoursa'ya ceza kesti

Ekleme: 09.01.2022 09:27:11 / Güncelleme: 09.01.2022 09:27:11 / Güncel
Destek için 

Marketlerin fiyatlar üzerindeki oyunları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Daha önce farklı ürünleri ayni fiyatla sattıkları tespit edilen marketlerin bu kez indirim yapıyormuş gibi gösterip aslında fiyatları artırdığı ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde Carrefoursa'ya ceza verdi

Buna göre Carrefoursa'nın uzun süredir 69.90 liraya sattığı 2 litrelik zeytinyağının fiyatının 104.50 liraya çıkmış gibi bir algı yarattığını ve ardından da indirim yapmış gibi reklam yaparak yine eski fiyattan satışına devam ettiği belirlendi. Bu sebeple markete uyarınca 114 bin 326 lira idari para cezası kesildi. 

Kurul yaptığı incelemelerde "Naturel Sızma Zeytinyağı 2 litre" adlı ürüne yönelik gerçekleştirilen indirimli satış kampanyası reklamlarında tüketicinin aldatıldığını ortaya çıkardı. Buna göre hiper ve süper Carrefoursa mağazaları ile web sayfasından online siparişte ürünün 104,50 liranın üzeri çizilerek 69,90 lira fiyatla satışa sunulduğunun belirtildiği tespit edildi.

 Kurul kararında şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu indirimli satış tanıtımlarının, mevzuat gereği yapılan indirimin miktarı veya oranının hesaplanmasında indirimli fiyattan bir önceki fiyatın esas alınması gerektiğine ilişkin mevzuat hükmüne aykırılık teşkil ettiği ve bu durumun tüketicileri aldatıcı olduğu değerlendirilmiştir. Reklam veren Carrefoursa hakkında 114 bin 326 lira idari para ve reklam durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir."