Kripto para yasası ve vergi!

Yapılacak olan yeni Kripto paralardan alınacak olan verginin yüzde 40 olacağı söylentisinin doğru olmadığını ifade etti.

Ekleme: 07.01.2022 11:11:13 / Güncelleme: 07.01.2022 11:13:55 / Ekonomi
Destek için 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto para yasası ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yüzde 40 vergi iddialarını kesin bir dille reddeden Elitaş, yasanın niteliğini de açıkladı.

Kripto paralarda vergi alınmasıyla ilgili hükümetin yaptığı çalışmada alınacak vergi oranıyla ilgili söylentilerin artması üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı paylaşımla bu konuya açıklama getirdi.

Yapılacak olan yeni Kripto paralardan alınacak olan verginin yüzde 40 olacağı söylentisinin doğru olmadığını ifade eden Elitaş yaptığı Twitter paylaşımında şunları söyledi “ Kripto varlıklar ile ilgili üzerinde çalıştığımız konu; Sistemi düzenleyici, kötü niyetlileri engelleyici, yatırımcıları koruyucu mağduriyeti önleyici nitelikte bir amaç taşımaktadır” açıklamalarında bulundu.

Hazırlanmakta olan yasa tasarısı üzerinde zaman zaman demeçler veren Elitaş, yüzde 40 vergi iddialarını kesin bir şekilde yalandı. Ayrıca; bazı mecralarda kanun taslağı adı altında bilgiler olduğunu söyleyen Mustafa Elitaş, bahsi geçen bilgilerin kendilerinin bilgisi dahilinde olmadığını söyledi.