Japonya ve Avustralya Hint-Pasifik bölgesinde ortak tatbikat anlaşması imzaladı

Japonya ve Avustralya, Çin askeri etkisinin arttığı Hint-Pasifik bölgesinde iki ülke arasındaki ortak güvenlik tatbikatlarını kolaylaştıracak bir anlaşmaya imza attı.

Ekleme: 06.01.2022 12:25:10 / Güncelleme: 06.01.2022 12:25:10 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Avustralyalı mevkidaşı Scott Morrison, ortak tatbikatları kolaylaştırmak için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Hint-Pasifik bölgesinde artan Çin askeri etkisine karşı Japonya ve Avusturalya arasında güvenlik iş birliğini geliştirmek için bir toplantı gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda, 2 ülke arasında ortak tatbikatları kolaylaştırmak için bir anlaşma imzalandı. Anlaşma, ortak eğitimin yanı sıra afet yardım operasyonları için silah ve malzeme transferi üzerindeki kısıtlamaları hafifletmeyi içeriyor.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından konuşan Japonya Başbakanı Kishida, "Bu, Japonya ile Avustralya arasındaki güvenlik iş birliğini yeni bir düzeye çıkaracak tarihi bir anlaşmadır." dedi.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmayı değerlendiren Avusturalya Başbakanı Morrison ise, anlaşmanın iki ülkenin çok yüksek düzeyde iş birliği yapmasını sağlayacağını söyledi.

Japonya'nın geçtiğimiz ekim ayında müzakerelere başladığı İngiltere ve Fransa ile de savunma iş birliğini artıracak böyle bir anlaşma imzalayacağı belirtildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar