Esir Ebu Hevvaş'a destek kampanyası

Avrupa Filistinlileri Kongresi, 140 günden bu yana açlık grevinde olan esir Hişam Ebu Hevvaş'ın mücadelesine destek amacıyla, ortak kampanya başlatılması kararı aldı.

Ekleme: 03.01.2022 12:55:11 / Güncelleme: 03.01.2022 12:59:21 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kongre'nin basın açıklamasında, kampanyanın bugün, Filistin'in içinden ve dışından önemli siyasilerin, hukukçuların ve insan hakları aktivistlerinin katılacağı bir basın toplantısıyla başlatılacağı duyuruldu. Basın toplantısına katılacaklar arasında Avrupa kıtasının siyaset ve hukuk alanında etkili bazı şahsiyetlerinin de yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, kampanyanın esirlere sahip çıkılması, onların maruz kaldıkları haksızlıkların gün yüzüne çıkarılması ve haklarına kavuşmalarının sağlanmasını amaçlayacağı ifade edildi.

Kongre, Filistin meselesiyle ve genelde insan haklarıyla ilgilenen bütün sivil toplum kuruluşlarını kampanyaya destek vermeye, esirlerin haklarına destek için harekete geçmeye çağırdı.

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş Ekim 2020'de esir alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmiş sonra da tutukluluğunun süresi uzatılmıştı. Ebu Hevvaş daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşamıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar