DİRENİŞ KAZANDI

Siyonist işgal rejimi zindanlarında aylardır açlık grevinde bulunan Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş, özgürlüğüne kavuştu. Esirin avukatı Halid Mehacine Salı akşamı yaptığı açıklamada, Ebu Hevvaş'ın 141 gün süren direnişten sonra özgürlüğünü kazandığını duyurdu. Anlaşmaya göre işgal rejimi, Ebu Hevvaş’ı 26 Şubat’ta serbest bırakacak. Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Takiyye, “Bu direniş, Filistinlilerin iradesinin ne kadar güçlü olduğunun bir örneğidir.” İfadesini kullandı.

Ekleme: 06.01.2022 07:19:19 / Güncelleme: 06.01.2022 07:38:31 / manşetler
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DOĞRUHABER / Mehmet Şakir Direkçi

Siyonist işgal rejimi zindanlarında aylardır açlık grevinde bulunan Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş, Salı akşamı özgürlüğüne kavuştu.

Ebu Hevvaş'ın avukatı Halid Mehacine yaptığı açıklamada, esirin 141 gün süren direnişten sonra özgürlüğünü kazandığını duyurdu. Avukat, yapılan anlaşmaya göre Ebu Hevvaş'ın 26 Şubat 2022 tarihinde serbest bırakılmasının kabul edildiğini belirtti.

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş Ekim 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmiş sonra da tutukluluğunun süresi uzatılmıştı. Ebu Hevvaş, daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşamıştı.

“BU DİRENİŞ, FİLİSTİNLİLERİN İRADESİNİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNUN BİR ÖRNEĞİDİR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Takiyye, “Yaklaşık 5 aydan beri devam eden bir direnişti. Bu direniş zaferle sonuçlandı. Bu direniş, Filistinlilerin iradesinin ne kadar güçlü olduğunun bir örneğidir. Ebu Hevvaş, bütün zorluklara rağmen özgürlüğü için böyle büyük bir direniş sergiledi.” Diye konuştu.

Filistin halkının Ebu Hevvaş’a destek çıktığına dikkat çeken Ebu Takiyye, “Yapılan protestolar, işgal güçlerinin müdahalesiyle sonuçlandı. Haftalardır Batı Şeria’da, Kudüs’te ve Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında Filistinliler, açlık grevindeki esirlere destek olmak adına onlarca protesto düzenledi. Bu destek de Ebu Hevvaş başta olmak üzere bütün Filistinli esirlere güç verdi.” açıklamasında bulundu.

‘DİRENİŞ GRUPLARI İŞGAL REJİMİ ÜZERİNDE BÜYÜK BASKI OLUŞTURDU’

Ebu Takiyye, direniş gruplarının da bu süreçte Ebu Hevvaş’ın yanında olduğunu belirterek, “Direniş grupları tarafından yapılan açıklamalar ve arabuluculuk yapan ülkeler üzerinden işgal rejimine gönderilen mesaj, bu rejim üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Hem HAMAS hem de diğer direniş grupları son zamanlarda bu açıklamaları açıktan yaptılar. Direniş grupları, esirin mücadelesini yakından takip ettiklerini ve desteklemek adına her şeyi yapmaya hazır olduğunu açıkladılar. Resmi olarak da özellikle Mısır istihbaratı üzerinden açık bir mesaj gönderildi. Direnişin bu mücadelenin dışında kalmayacağı ve bu esirin hayatını kurtarmak adına hızlıca harekete geçebileceği mesajı iletildi.” İfadelerini kullandı.

Ebu Hevvaş ve bütün Filistin halkının verdiği mücadelenin zaferle sonuçlandığını kaydeden Ebu Takiyye, “Ebu Hevvaş, önümüzdeki ayın 26’sında inşallah özgürlüğüne kavuşacak. O güne kadar hastanede tutulacak. 141 gün açlık grevinden sonra bir takım sağlık sorunları ortaya çıkmış durumda. Kalbinde ve sinir sisteminde bazı bozukluklar oluşmuştu. Doktorlar, sağlık durumunun tehlikede olduğunu haftalar öncesinden söylemişlerdi.” Dedi.

HAMAS: EBU HEVVAŞ'IN ÖZGÜRLÜĞÜ, FİLİSTİN HALKININ ZAFERLERİNİN DEVAMIDIR

Esir Ebu Hevvaş’ın özgürlüğünün ardından Filistinli direniş gruplarından açıklama geldi.

HAMAS, yaptığı açıklamada, 141 gün süren açlık grevi direnişinin ardından özgürlüğünü kazanan Hişam Ebu Hevvaş'ın zaferini tebrik ederek, "Mücahit esir Hişam Ebu Hevvaş'ın siyonist zindancılara karşı kahramanca ve efsanevi bir kararlılık sergileyerek sürdürdüğü savaşta kazandığı zafer, işgal terörüne ve yobazlığına karşı dik duruşun bir eseridir." dedi.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Halid El-Betaş da yaptığı açıklamada esir Ebu Hevvaş'ın Filistin halkının bayrağı olduğunu, irade ve kararlılık konusunda bir ders olduğunu, onun davasının Filistin'in birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. 

Mehcetu'l-Kuds Şehitler ve Esirler Kurumu, esir Ebu Hevvaş'ın zaferinin ulusal esir hareketinin tarihinde önemli bir olay olduğunu, bu zaferin en başta Allah'ın lütfuyla, sonra esir Hişam'ın kararlılık ve iradesiyle ve Filistin halkının mensuplarının desteğiyle elde edildiğini dile getirdi. 

Vaid Esirler Derneği de Ebu Hevvaş'ın zaferini tebrik etti ve bu zaferin işgalcilerin tüm yobazlıklarına rağmen 141 gün süren kararlılıkla elde edildiğini vurguladı.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Köşe Yazıları