Kayseri’deki okullarda hizmetli eksikliği yaşanıyor

Okullarda yaşanan hizmetli eksiğiyle ilgili konuşan Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yetkililerin çözüm üretmelerini istediklerini belirtti.

Ekleme: 29.12.2021 16:50:13 / Güncelleme: 29.12.2021 16:55:28 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, okullardaki temizliği birkaç yıldır TYP (Toplum Yararına Çalışma Programı) çalışan personeller tarafından yapıldığını hatırlattı. Kayseri'de bin 100 okulun olduğunu söyleyen Kalkan, sadece 462 personelin görevli olduğunu söyledi.  

Mevcut personelle okulların temizliğinin mümkün olmadığını söyleyen Kalkan, "Kayseri'de bin 100 tane okulumuz var, bu yıl okullarımızda 462 tane personel görevlendirildi, bu personelle bin 100 okulu temizlemek mümkün değildir. Onun için biz bu durumu yetkililere daha önce de okullar açılır açılmaz iletmiştik. Okullarımızda sıkıntı var, temizlik elemanı görevlendirilmesini mutlaka yapılması lazım." dedi.

Kalkan, "Okul aile birliklerin de para yok, kantinler açık değil. Okul müdürü ve müdür yardımcısı arkadaşlarımızın bir elemanı çalıştırma güçlük çekiyor. Kış geldi, kışın kaloriferler yakılıyor, tabi merkez ilçelerimizdeki çoğu okulumuz kaloriferleri doğalgaza dönüştü, bir düğmeyle yakılıyor. Ama taşrada, mahallelerimizde hâlâ kömürle, odunla yakılan kazanlarımız var, okullarımızda kömür ve odun yakacak eleman yok. Okullarımız da çocuklarımız üşüyor." ifadelerini kullandı.

Okulların temizliği ve kaloriferlerin yakımı için hizmetliye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kalkan, "İkinci dönem sayın bakanın 10 bin TYP çalışanı görevlendirileceği ile ilgili cümlesi var. İnşallah Kayseri'ye yeterince eleman görevlendirilir ve bu okullarımızdaki temizlik bunlarla karşılanır."  şeklinde konuştu. (İLKHA) 

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar