İşgalci siyonist rejim Filistinlilerin dayanışma gösterisini engelledi

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde dayanışma düzenlemek için bir araya gelen Müslümanlara siyonist işgal rejimi ses ve gaz bombalarıyla engel oldu.

Ekleme: 25.12.2021 10:20:08 / Güncelleme: 25.12.2021 10:22:45 / Güncel
Destek için 

Filistinli Müslümanlar, İşgalci siyonist rejimin işgal yöntemiyle Yahudileştirmek istediği Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi için dayanışma gösterisi düzenlemek istedi fakat siyonist işgalci rejim engel oldu ve aralarında 1 kadının da olduğu 3 kişiyi alıkoydu.

İşgalci siyonist rejim dayanışma için bir araya gelen Filistinli Müslümanları dağıtmak için daha önce göçe zorladığı Salim Ailesini evinden zorla çıkarmayla tehdit ederek gurubu dağıtmaya çalıştı. Fakat gösteri için toplanan Müslümanlar; siyonist işgalcilerin ve işgalci yerleşimcilerin despotluğuna karşı olduklarını, Filistin bayraklarıyla Kudüs ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nin destekçisi olduklarını ifade eden sloganlar attılar.

Dayanışma göstericilerinin dağılmaması üzerine işgalci siyonist rejim, kalabalığın üzerine başlangıçta yoğun bir şekilde ses ve gaz bombası attı, daha sonra ise fiili olarak saldırarak Filistinlileri darp etti ve 1'i kadın olmak üzere 3 kişiyi esir aldı.

İşgalci siyonistlerin dün akşam saatlerinde Mescid-i Aksa yakınlarındaki Eski Şehir'de 2 Kudüslü gence vahşice saldırarak darp ettikleri ardından da alıkoydukları öğrenildi. (İLKHA)