Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Kayseri’ye hızlı tren müjdesini veriyoruz

Bakan Karaismailoğlu, Yerköy-Kayseri arası hızlı tren projesinin ihale işlemlerinin başladığını, 4 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini ve 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkânı olacağını söyledi.

Ekleme: 16.12.2021 20:50:24 / Güncelleme: 16.12.2021 20:56:58 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Kayseri Anafartalar Şehir Hastanesi Demiryolunun ilk kaynak bölümünü gerçekleştirdikten sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda basın açıklamasında bulundu.

 

Kayseri yeni havalimanı terminal binasında incelemelerde bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu şunları söyledi:

“Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Demir Yolu Projemizin uzunluğu 142 kilometre, saatte 250 kilometrelik tasarım hızına uygun yeni çift hat şeklinde yapacağız. Hat üzerinde toplam uzunluğu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzun tünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hızlı tren demir yolu hattımızda, toplam uzunluğu 2 bin 395 metreyi bulan 18 köprü, 20 üstgeçit ve 116 alt geçit yer alacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacağız. Hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğümüz hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ay içinde bitireceğiz inşallah.” dedi.

Yerköy-Kayseri hızlı tren projesini 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Karaismailoğlu, “Yerköy-Kayseri Hızlı Tren hattımızın devreye girmesiyle birlikte Yerköy- Kayseri arasındaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreye düşecek. Ulaşım süresi ise 3,5 saatten 1 saatin altına inecek. Projemiz tamamlandığında, Yerköy-Kayseri arasında 2 saat 30 dakika olan karayolu ulaşımına ciddi bir alternatif sağlamış olacağız. Hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara-Kayseri ulaşım süresi de 2 saate inecek. Bu hat ile Ankara-Kırıkkale-Yerköy-Şefaatli-Yenifakılı-Himmet dede-Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkânımız olacak. Kayseri’deki Boğazköprü mevkiinde 620 bin metrekare alan üzerine 1,8 milyon ton taşıma kapasiteli lojistik merkez de kuruyoruz. Boğazköprü Lojistik Merkezi faaliyete geçtiğinde Kayseri, uluslararası taşımacılık koridorlarındaki payını yükselterek önemli bir yük aktarma merkezi haline gelecektir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar