Bir ülke daha aşı pasaportunu zorunlu hale getirdi

İngiltere'de aşı pasaportu zorunlu hale getirildi.

Ekleme: 09.12.2021 16:16:10 / Güncelleme: 09.12.2021 16:18:05 / Dünya
Destek için 

İngiltere hükümeti, paniğin artmasına neden olan koronavirüsün yeni ortaya çıkan Omicron varyantından dolayı maske takılmasını kapalı mekanlar için zorunlu hale getirirken aşı pasaportunu uygulamaya koyma kararı aldı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, gerçekleştirdiği basın toplantısında, koronavirüsün yeni ortaya çıkan Omicron varyantının Delta'dan çok daha hızlı yayıldığını belirtti.

Ülkede toplam 568 Omicron vakası görüldüğünü ve vakaların 2-3 günde arttığının altını çizen Johnson, bu nedenle halka, "hastaneye yatışlarda ve ölümlerde büyük artış" görülebileceği uyarısında bulundu.

Johnson, bunun önünü alabilmek için yeni önlemler alınmasına karar verildiğini bildirdi.

BİRÇOK MEKANDA MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GELECEK

Buna göre, pazartesi gününden itibaren evden çalışılması tavsiyesinde bulunulacak. Cuma gününden itibaren tiyatro ve sinema salonları gibi birçok kapalı mekanda maske takmak zorunlu hale gelecek.

AŞI PASAPORTU ZORUNLU OLUYOR

Aşı pasaportu, kalabalığın toplandığı gece kulüpleri gibi mekanlara girerken gerekli olacak. Kural, 500'den fazla kişinin bulunduğu kapalı mekanlar, 4 binden fazla kişinin bulunduğu açık alanlar ve 10 binden fazla kişinin bulunduğu herhangi bir mekan için uygulanacak. En az 2 doz aşı olan kişiler bu yerlere giriş yapabilecek.

Çoğu koronavirüs önlemini yaz aylarında kaldıran hükümet, ilk Omicron vakalarından sonra 27 Kasım tarihinde marketler ve toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getirmişti.

Bunun yanı sıra son 24 saat içerisinde 51 bin 342 koronavirüs vakası görülürken 161 kişi yaşamını yitirdi.