Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı mesaj: Her insan bir engelli adayıdır

Kayseri Devlet Hastanesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hastanede çalışan engelli personeller için bir araya gelindi.

Ekleme: 03.12.2021 11:20:09 / Güncelleme: 03.12.2021 11:21:41 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya gelen Kayseri Devlet Hastanesi yönetimi ve personeli, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptı.

VİDEO

Devlet Hastanesinde şef unvanıyla görev yapan Sacit Polat, 2013 yılından beri devlet memuru olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Engelli memur alım sınavıyla atandım. Bugün tüm engellere rağmen çeşitli kademelerde vatandaşlarımıza hizmet vermeye, güzel şeyler üretmeye devam ediyoruz. Bu imkânları bize sağlayan başta devlet büyükleri, bizim için yeterli alanları açan idarecilerimiz, çalışma arkadaşlarımız, bizi motive eden herkese buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bize bu imkânları sağladıkları için herkesin göremediği o içimizdeki cevherleri görüp fırsat sunan herkese tekrar tekrar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle teşekkür ediyoruz.”

Sacit Polat

“Engellileri cesur olmaya davet ediyorum”

Polat, engellilerle alakalı daha önceleri bir özgüvensizliğin söz konusu olduğunu ama artık bu durumun yenildiğini düşündüğünü ifade ederek şunları aktardı:

“Engelliler artık sosyal hayatın her alanında farklı kimliklerle, farklı yeteneklerle hayat bulabiliyorlar. Erişim artık çok kolay, iletişim çok kolay. O yüzden kendilerine güvenmeyi, değişik kapılara başvurup değişik alanlarda kendilerini geliştirmeyi ihmal etmesinler. Çok sevdiğim bir söz var, ‘insanın atığı olmaz, kimse her işe yaramaz fakat herkes bir işe yarar’ der. Bu açıdan mutlaka bir karşılığı vardır herkesin. Sadece ne olmak istediğinizi arayıp bulmanız lazım. Bu noktada engellileri cesur olmaya davet ediyorum.”

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, ne kadar engelli denilse de herkesin normal bir birey olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı:

“Hepimizin aklı, fikri, bedeni çalışıyor. Ekip olunca da aynı bir nevi ağacın uzuvları gibi aslında aynı görevi yapıyor. Altında insanlar gölgeleniyor, meyvesinden faydalanıyor. Hastanemizde de bu ekip ruhuyla beraber hep beraber çalışıyoruz. Hastanemizin en çalışkanları da sizlersiniz. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır”

Dr. Murat Yerer

Başhekim yardımcısı Dr. Murat Yerer, "Hastanemizde görev yapan engelli arkadaşlarımızın bu gününde bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha önceden yaşadığım bazı olaylardan hareketle şunu belirtmek isterim ki, her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. Yıllar öncesi beklenmeyen bir kaza sonucu parmaklarımı kaybetme tehlikesi yaşadım. Bir anda bir cumartesi günü ciddi bir kesik oluştu, sonrasında tekrar üniversitede replantasyon yaptılar. Ancak o stresi, o duyguyu çok net bir şekilde yaşamış biri olarak herkesin bu noktadan hareketle engelliler için elinden gelen bütün gayreti göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Hepsini de çok çok seviyoruz, sağ olsun çok ciddi gayretleri var, ellerinden gelen hizmeti sonuna kadar gösterdiklerinden eminiz, hepsine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar