Vali ekmek zammını onaylamadı!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ekmeğin zamlı fiyattan satılması kararını onaylamadı.

Ekleme: 02.12.2021 12:34:41 / Güncelleme: 02.12.2021 12:41:09 / Güncel
Destek için 

Van'da Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı bünyesinde bir araya gelen komisyon, ekmeğin 2.5 liradan satılması için karar aldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez zam talebini kabul etmediklerini belirtti. Vali Bilmez şunları söyledi;

''Fırıncılar zam istediler, kabul etmedik. Bölgemiz ekonomik anlamda düşük verilerin çok olduğu bir bölge. Ekmek, giderler arasında en büyük kalemi oluşturuyor. Onun için kimse vatandaşımızın ekmeğiyle oynamasın. Bütün fırıncılarımızı ve fabrikalarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Onlar da vatandaşımızı desteklesinler. İlerdeki süreçte fiyat tevzi edilmesi gerekirse o zaman oturur değerlendiririz.
Her fabrikaya biner ton un verildi. Ne kadar talepleri varsa bundan sonra da karşılanacak. Ekmeğin 2.5 liradan satılmasını onaylamadık. Bu krizi fırsata çevirip toplumda bir panik yaratmaya ihtiyaç yok. Buğday stoğumuzda bir sıkıntı yok."

Etiketler: