Gaziantep'te emekli çift birikimini eğitim için bağışladı

Gaziantep'teki hayırsever emekli bir çift, bütün birikimlerini Valilik koordinasyonunda yürütülen "100'üncü Yılda 100 Hayırsever Kampanyası" kapsamında kentteki eğitime bağışladı.

Ekleme: 17.11.2021 23:35:23 / Güncelleme: 18.11.2021 07:50:50 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Kentteki okul eksikliğinin giderilmesi, eğitim ve geleceğe yatırımın hedeflendiği kampanyaya, hayırsever ve kurumların destekleri sürüyor.

Bu kapsamda iş insanlarının yanı sıra vatandaşlar da kampanyaya katkı sağlıyor. Kentte emekli çift Nedim ve Fatma Karaca'nın, tüm birikimlerini kampanyaya bağışlaması ve bunun karşılığında bir ilkokulun isim hakkını alması dolayısıyla Gaziantep Valiliğinde protokol imzalandı.

Hayırsever Nedim ve Fatma Karaca tarafından nakdi bağış karşılığında, Şahinbey ilçesi Bekişli Mahallesinde yapılan ilkokula isim hakkının verilmesi amacıyla protokol imza töreni düzenlendi. Vali Gül, törende yaptığı konuşmada, "Olağanüstü fedakarlık. Hayrın büyüğü, küçüğü hiç önemli değil asıl olan bu proje içerisinde yer almak. Emekli olarak bütün birikiminizi bu işe vermeniz bana göre her şeyden daha kıymetli. Biz sizlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Nedim ve Fatma Karaca'ya teşekkür ederek, kentteki eğitime önemli katkı sağladıklarını dile getirdi.

Nedim Karaca da yapılacak okulun hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. (İLKHA)