Karakoç, Şehzadebaşı Camii'nin haziresine defnedilecek

88 yaşında hayatını kaybeden Sezai Karakoç'un cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Şehzadebaşı Camii'nin haziresine defnedilecek. Karakoç'un defni için özel izin alındığı öğrenildi.

Ekleme: 16.11.2021 22:59:56 / Güncelleme: 18.11.2021 08:07:57 / Güncel
Destek için 

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında hayata veda etti. Karakoç'un cenazesi, yarın ikindi namazını müteakip Şehzadebaşı Camii'nde kılınacak.

Sezai Karakoç, cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedilecek. Üstad Karakoç'un hazireye defnedilmesi için özel izin alındı.

ŞEHZADE CAMİİ HAZİRESİ

Kalenderhane Mahallesi, Şehzadebaşı Caddesi üzerinde 70 numarada ve İstanbul Be­lediye Sarayı'nın karşısında bulunan Şehzade Camii, genç yaşta vefat eden oğlu Şeh­zade Mehmet için Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan külli­ye içindedir.

Yapımına 1543 yılında başlanan ve 1548 yılında tamamlanan Şehzade Camii'nin haziresi, sayı itibariyle birçok türbeyi içine almaktadır. Özellikle Şehzade Mehmet Türbesi süsleme ve beze­me bakımından Mimar Sinan'ın özenerek yaptığı bir abidedir. 8 köşeli bir plan üzeri­ne yapılmış olup her cephede altlı ve üstlü pencereler bulunmaktadır. Hadîkanın be­lirttiğine göre türbe üzerine teberrüken bir taht konulmuştur.

Şehzade Mehmet Türbesinin sol tara­fında yine Mimar Sinan eseri olan ve sekiz köşeli plan üzerinde tek kubbeli Rüstem Paşa Türbesi vardır. Ayrıca hazirede Şeh­zade Mahmut, Hatice Sultan, Fatma Sul­tan ve İbrahim Paşa gibi kimselere ait türbeler de yer almaktadır.