Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili net konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili net konuştu.

Ekleme: 09.11.2021 19:12:21 / Güncelleme: 09.11.2021 19:17:03 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

CHP, İyi Parti ve HDP’nin son günlerde sık sık İstanbul Sözleşmesi’ne geri döneceğiz mesajlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu. Erdoğan, “Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi ile başlayan bir cümle kurarsa, ona en başta ve en çok kendi adlarını sapkın ideolojik ajandaları uğruna istismar ettiği için kadınlarımız tepki göstermelidir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesine önce kadınlar tepki göstermeli

Akşener'i ve sözde kadın hakları savunucularını eleştiren Erdoğan, "İlgili ilgisiz her konuda kadın hakları diyerek ortalığı birbirine katanların şehidimizin kız kardeşine yönelik bu iğrenç saldırısı karşısında derin bir sessizliğe gömülmesini de hafızamıza kayıtlarımıza nakşediyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:  "Kadın STK'larına sesleniyorum; siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizin örgütlerinizden bir bayana, bir kadına küfredilirse o zaman mı ayağa kalkacaksınız? Bir şehidimizin bacısına küfredildiği zaman niçin sokaklara dökülmüyorsunuz? Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi ile başlayan bir cümle kurarsa, ona en başta ve en çok kendi adlarını sapkın ideolojik ajandaları uğruna istismar ettiği için kadınlarımız tepki göstermelidir."