AB, Filistin'deki çocuklara yönelik işgal saldırılarını kınadı

Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin'deki misyonu, işgalci rejimin Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinli çocuklara yönelik şiddetini kınadı.

Ekleme: 23.10.2021 11:55:10 / Güncelleme: 23.10.2021 12:15:05 / Güncel
Destek için 

AB Filistin misyonundan yapılan açıklamada,  "İşgal güçleri tarafından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinli çocuklara yönelik şiddet nedeniyle duyulan endişe aktarıldı.

Açıklamada, "8-18 Ekim tarihleri arasında Batı Şeria'nın Beytlehem kentinde Filistinli bir çocuğun öldürüldüğü ve Doğu Kudüs'te 41 çocuğun tutuklandığı, reşit olmayanlara karşı aşırı güç kullanımı konusunda derinden endişeliyiz." denildi.

Açıklamada AB işgal rejimini, uluslararası insani hukuk çerçevesinde "çocuklara yönelik şiddeti önlemeye ve haklarını korumaya" çağırdı.

Filistin'deki kurumlara göre işgalci rejimi Ocak 2021'den bu yana Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 74'ten fazla çocuğu katletti.

Kurumlar, işgal ordusunun "cinayet ve aşırı güç kullanımı da dahil olmak üzere Filistinli çocuklara yönelik ciddi ihlallerden nadiren sorumlu tutulduğuna dikkat çekti.

Filistinli Mahkumlar Kulübü Derneği de 225 Filistinli çocuğun işgal rejimi tarafından alıkonulduğuna işaret etmişti. (İLKHA)