Un, yağ ve süt satışı sınırlandırıldı

Bugün Migros market başta olmak üzere bazı marketlere giden vatandaşlar marketlerdeki ürünlere alım sınırlaması getirildiğini görünce şok oldular.

Ekleme: 17.10.2021 15:11:43 / Güncelleme: 17.10.2021 15:11:43 / Güncel
Destek için 

Migros gibi Türkiye’nin her yerinde şubesi bulunan firma dahil olmak üzere bazı marketlerdeki temel gıda ürünlerine satış sınırlaması getirilirken müşterileri bu uyarıları fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı. Bu durumu sosyal medyada “denetle” adıyla vatandaşlardan gelen şikayet fotoğraflarını paylaşan twitter sayfası gündeme taşıdı.

YAĞ,SÜT VE UN ÜRÜNLERİN SATIŞI SINIRLANDIRILDI

Yağ, süt ve un gibi temel ihtiyaç kapsamında bulunan bu ürünlerin satışına adet sınırlandırılması getirildi. Migros Market’teki süt reyonunda “Migros UHT tam yağlı süt satışları 4 adet ile sınırlandırılmış” ifadeleri yer alırken bununla beraber gelen diğer fotoğraflarda da benzer uyarılar yer aldı.

KAMPANYA MI YOKSA KITLIK MI?

Vatandaşlar yorumlarda birbirine kıtlık uyarısında bulunurken hangi genelgeye ya da tebliğe göre bu sınırlandırmanın yapılabildiğinin sorusunu aradılar. Bazı vatandaşlar ise yakın zamanda bu ürünlere zam geleceğini öne sürerken marketlerin stokçuluk yaptığını iddia ettiler.  Söz konusu olayla ilgili kampanya dahilinde böyle uygulamaların sürekli yapıldığı ve büyütülecek bir durumun olmadığı da yer aldı.

 

Etiketler: