Hadsiz Alçaklardan Çarşafa Saldırı! Tesettüre Düşmanlık Allah'a Düşmanlıktır!

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi ve işgalci ABD’nin Afganistan’dan kaçması tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki İslam düşmanlarını hayli bir rahatsız etti. Sözde bu rahatsızlıklarını dile getirmek için İzmir’de meydana çıkan bir avuç hadsiz, bu bahaneyle İslam’ın mukaddesatlarına saldırdı. Hadsiz alçak zihniyet bir kez daha çirkin yüzünü göstermiş oldu. Konuyla ilgili gazetemize konuşan İDEAL EĞİTİM VAKFI (İDEV) Başkanı Mehmet Ali Doyar ve Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı Bildane Kurtaran İslam düşmanı azgın güruha sert tepki gösterdi.

Ekleme: 22.08.2021 07:23:46 / Güncelleme: 23.08.2021 08:07:05 / manşetler / İstanbul Haberleri
Destek için 

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İşgalci ABD’nin Afganistan’dan kaçması tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki işbirlikçilerini de oldukça üzdü. Taliban yönetimini protesto etme bahanesiyle İzmir’de toplanan bir grup kadın, tesettüre hakaret etti.

ALÇAK PROVOKASYON!

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir adlı gruptan birkaç kendini bilmez kadın, Karşıyaka İskele karşısında toplandı. Taliban’ı protesto etmek bahanesiyle çarşaf giyen ardından sloganlar eşliğinde giydikleri çarşafı soyan kadınlar, İslam’ın şiarlarından tesettürün simgesi çarşafı ayaklar altına aldı. HDP İzmir Kadın Kolları da Twitter hesabından alçak hakaretler içeren videoyu paylaştı. Tabi bir avuç alçağın yaptığı saldırıya gereken tepkiler gecikmedi.

Saldırıya ilişkin gazetemize konuşan İDEAL EĞİTİM VAKFI (İDEV) Başkanı Mehmet Ali Doyar İslam düşmanı azgın güruha sert tepki gösterdi.

“ÇOK PERVASIZCA KİNLERİNİ KUSUYORLAR”

Bu yapılanların hepsinin doğrudan İslam ile olan düşmanlığın bir neticesi olduğunu söyleyen Doyar “İnsan haklarından son zamanlarda da özellikle kadın haklarından bahsedenleri görüyoruz ki İslam söz konusu olunca İslam’ın insanlara sunmuş olduğu hükümler özellikle toplumsal anlamdaki hükümler söz konucu olunca kadın olsun erkek olsun hiç fark etmiyor, bunlara doğrudan karşı çıkabiliyorlar. Aslında kendiriyle çok ciddi bir şekilde çelişki içerinde olmalarına rağmen buna da hiç aldırış etmiyorlar. Çok cesurca, çok pervasızca kinlerini kusuyorlar.” ifadelerini kullandı.

“BURADA ONLARA NE KADAR ÖFKE DUYULURSA AZDIR”

“Burada onlara ne kadar öfke duyulursa azdır” diyen Doyar, “ama en az o kadar da sözüm ona Müslüman olduğunu söyleyen ama bunlara karşı sesini çıkarmayan ya da bunlar normalmiş gibi görünen, bunların birçok propagandasının etkisinde kalan insanların kendilerine dönmelerini, kendilerini biraz daha yakından takip edip iç muhasebelerini yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burada söz konusu olan İslam düşmanlığıdır. Kesinlikle insan haklarıyla kadın haklarıyla hiçbir alakası yoktur. Bu insanlar sadece bunları bahane ediyorlar.” açıklamasında bulundu.

“Kadın hakları diyorlar fakat bakıyorsunuz bugün Avrupa’da birçok ülkede kadının en doğal en tabii hakkı olan örtüsüne müdahale ediliyor ve örtüsü yasaklanabiliyor.” ifadelerini kullanan Doyar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Oradakiler kadın değil mi? Oradakilerin kadın olma ile ilgili kendi hakları olan bireysel örtünmeyi niye yasaklıyorlar? Onlar da kadın değil mi? Bugün Afganistan’da Müslüman olan birileri yönetimi ele geçiriyor. Bütün dünyadaki bu sözüm ona kadın hakları, insan hakları savunucusu kisvesi altında ortaya çıkan ama aslında İslam’a düşman olanlar hep bir ağızdan acaba oradaki kadınlar ne olacak diye tutturuyorlar. Oradaki kadınların derdine niye siz yanıyorsunuz, size mi kalmış! Onların bunların probleminin çözümü sizlerin üzerine midir?”

ASLINDA BU AZGIN GÜRUH İSLAM’IN KADINLAR İÇİN ÖNGÖRMÜŞ OLDUĞU TESETTÜRÜ, İFFETLİ BİR YAŞAMI HAZMEDEMİYOR

Doyar, son olarak şu hatırlatmada bulundu: “Siz buradaki kadınların da oradaki kadınların da haklarını değil aslında İslam’ın onlar için öngörmüş olduğu tesettürü, iffetli bir yaşamı hazmedemiyorsunuz. Mesele budur, bunu görmemiz gerekiyor. Bunu çokça dillendirmemiz lazım, kimse kimseyi kandırmasın. Bunlar İslam düşmanlarıdır. İslam’a düşmanlık yapıyorlar. Net olarak bunu bilmemiz lazım.”

“TESETTÜRE YÖNELİK HADSİZ VE SAYGISIZCA SERGİLEDİKLERİ MAKSATLI EYLEMİ KINIYORUZ”

Bir tepki de Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı Bildane Kurtaran’dan geldi. Hadsiz saldırıyı kınayan Kurtaran gazetemize verdiği özel demeçte, “İzmir’de bir grup kadının Taliban’ı bahane ederek, Allah’ın emri, Müslüman kadının onuru, İslam’ın şiarlarından olan tesettüre yönelik hadsiz ve saygısızca sergiledikleri maksatlı eylemi kınıyoruz!” ifadeleri ile kınadı.

“TESETTÜRE HAKARET EDEN KİŞİ ALEMLERİN RABBİNE SAVAŞ AÇTIĞINI BİLMELİDİR”

“Tesettür herhangi bir oluşumun, cemaatin veya hareketin simgesi değildir.” diyen Kurtaran, “Tesettür Allah’ın tertemiz Kur’an ayetlerinde geçen hür kadınlar için eskimeyen, zamanı geçmeyen, çağlar üstü bir emirdir. Tesettür ab-ı hayattır, hürriyettir, şereftir, izzettir. Dolayısıyla çarşaf, ferace, başörtüsü fark etmez, her ne şekilde olursa olsun tesettüre yapılan hakaret doğrudan Allah’a hakarettir. Bu nedenle tesettüre hakaret eden kişi Alemlerin Rabbine savaş açtığını bilmelidir.” ifadelerine kullandı.

Bu gaflet ve delalete bilerek veya bilmeyerek alet olanları bu vesileyle tövbe etmeye ve bu büyük hatalarından dönmeye davet eden Kurtaran sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’de bahsi geçen hadsiz eylemi sergileyenlerin bu eylemi, sözde kadınlar için sergilediklerini iddia etmeleri, eylemde ‘JIN, JİYAN, AZADİ' (KADIN, HAYAT, ÖZGÜRLÜK) sloganları atmaları da ayrıca manidardır. Zira bu eylemle kendi hür iradeleriyle örtünen, tesettürü yine kendi hür iradeleriyle hayatlarının merkezlerine alan kadınlara büyük bir saygısızlık ve hadsizlikte bulunmuşlardır. Böylece kendileri gibi yaşamayan, düşünmeyen kadınları, düşüncelerini, hayatlarını, hür iradelerini yok sayarak, ‘Kadın, Hayat ve Özgürlüğe' karşı olan gerçek tavırlarını ortaya dökmüşlerdir.”

“TESETTÜR SAHİPSİZ DEĞİLDİR! TESETTÜR; MÜSLÜMAN KADININ KALESİDİR, MÜSLÜMAN KADIN DA TESETTÜRÜN MUHAFIZIDIR.”

“Tesettür sahipsiz değildir!” diyen Kurtaran, “Tesettür; Müslüman kadının kalesidir, Müslüman kadın da tesettürün muhafızıdır. Tesettüre hakaret edenler daima karşılarında hayatlarının merkezlerine Kur’an ayetlerini alan, hür iradeleriyle Rablerinin emirlerine teslim olan, modern köleliğin zincirlerini özgürce kıran, edep, haya, iffet timsali kadınları bulacaklardır.” açıklamasında bulundu.

Kurtaran şu çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı: “Hür irademizle bizim için ab-ı hayat olan tesettürümüze dokunmaya, hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu vesileyle tesettüre ve Müslüman kadınlara yapılan bu hadsiz eylemi kınıyoruz.”

HÜDA PAR Kadın Kolları'ndan tesettüre yapılan hakarete tepki

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, İzmir'de bir grup kadının Taliban’ı bahane ederek İslam’ın emri ve şiarı olan tesettüre saldırısını şiddetle kınadı.

 HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, yaptığı yazılı açıklamayla İzmir'de HDP'li kadınların çarşafa yaptığı hakarete tepki gösterdi.
"İzmir’de kendini bilmez bir güruh, Taliban’ı bahane ederek İslam’ın emri ve şiarı olan tesettüre saldırmıştır." diyen Yarar, bu saldırının yüce İslam dininin örtünme emrine yapılan bir saldırı olduğunu vurguladı.
Yarar, "Yunanın, İngiliz’in, Fransız’ın ülkeyi işgal ederken zorla çıkarmak isteyip de çıkaramadığı çarşafı, bu hadsiz güruh bütün Türkiye’nin gözlerinin içine baka baka sokak ortasına atmıştır." dedi.

"KAMUOYU VİCDANINI DERİNDEN YARALAYAN BU OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"
Türkiye'nin işgalden kurtarılmasında en büyük emeği sarf eden kadınların çarşaflı olduğunu hatırlatan Yarar, "Bu hadsizliği yapan kadınlar ile onların arkasındaki siyasi partilerin Afganistan kadınları gibi bir dertleri yoktur. Aslında kadın hakları diye de bir dertleri yoktur. İslam’a olan kin ve nefretlerini kusan bu çevreler, bugünlere çarşaflı nineleri sayesinde geldiklerini unutmuşlardır. Kamuoyu vicdanını derinden yaralayan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Toplumun neredeyse tamamının inanç, kültür ve değerlerini tahkir ederek halkın arasına kin ve düşmanlık tohumları ekme amacıyla dini değerlerimize yapılan bu çirkin saldırının failleri hakkında gerekli yasal işlemler ivedi bir şekilde yapılmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

#TESETTÜRÜMEDOKUNMA

İslam’ın şiarından olan tesettüre saldıranlara sosyal medya hesabından tepki gösteren Eski Ayasofya-i Kebir Camii imamı Mehmet Boynukalın tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Tesettüre dokunan 28 Şubatçıları Allah kahretti, Allah'ın emirleriyle savaşanlar er veya geç kahrolur... #tesettürümedokunma”

Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın da tepkini şu twitiyle dile getirdi: “Ne güçlüymüşsün be sen.. Müslüman bacım! İt'i ürkütürsün.. Kancık'ı ürkütürsün.. Ayı'yı ürkütürsün.. ABD'yi ürkütürsün.. Avrupa'yı ürkütürsün.. Rus'u ürkütürsün.. Çin'i ürkütürsün.. Cümle merkebi ürkütürsün.. Şeytan'ı dahi ürkütürsün.. Ya sen neymişsin be bacı #tesettürümedokunma”

Yaşanan hadsizliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin de Mehmet Akif Ersoy’un şu şiiri ile tepki gösterdi:

“Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne, Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne, Medeni olmak eğer açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar insanlardan daha medeni...! M. Akif ERSOY

#tesettürümedokunma”

“ALÇAK ZİHNİYETİN YERİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜ”

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik ise, “Kadınlarımızın tesettürüne yapılan hakaret, İslam'a yapılmış ağır bir hakarettir. Bunu yapan zihniyet ile Maraş'ta tesettüre el uzatan Fransızlar arasında fark yok. Kadın haklarını istismar ederek tesettüre saldıran alçak zihniyetin yeri tarihin çöplüğüdür.” İfadelerini kullandı.

İslam’ın şiarlarına yapılan saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren Yusuf Kaplan da “Tesettürün kapitalist sistemdeki bedeni sömürme ve her tür köleleşme biçimini reddetmek, kişinin kendi özgürlüğünü özenle korumak demek olduğunu bilmeyenler, tesettürü kölelik zanneden köle ruhlu zavallılardır. #tesettürümedokunma” twitiyle tepki gösterdi.

Sosyal medyadaki binlerce tepkiden bazıları:

“Cehalet diz boyu!.. Alay konusu edilen tesettüre yapılan saygısızlık İslam'a yapılan saygısızlıkla eşdeğerdir. Çünkü tesettür İslam'ın hükümlerinden biridir. Ayrıca bu rezil protestoda kadın haklarının ihlali de söz konusu.. Bu kişiler için soruşturma açılmalı #tesettürümedokunma”

“Aziz ve yüce İslam dini ile şeref duyuyoruz. İslam’ımızın her emri başımızın tacıdır. Çarşaf kadına izzet katar. Allah’ın affı varken neden kahrını seçiyorsunuz? Size bunu yapan zihniyet size özgürlük vermiyor. Sadece sizi özgürce kullanmak istiyorlar. #tesettürümeDokunma”

“Çarşaf-ı şerif, Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan'ları, İstanbul'u fetheden Fatih'leri, fetihten fethe koşan Yavuz'ları doğuran mübarek anaların kıyafetidir. Kimsenin alçaklığına alet edilemez!”

“Çarşaf giyince yobaz, dekolte giyince çağdaşsın.! Bu özürlü beyinle akıl nasıl bağdaşsın.! #tesettürümedokunma”

“Bugün yerlere attığınız çarşafı 100 yıl önce bir Fransız askeri Antep'te denemek istedi. Milli Mücadelemiz kutsallarımızı korumak uğruna verildi. Siz Fransız askerinden daha şerefsiz, içimizde korkakça saklanan iki yüzlü şarlatanlarsınız. #tesettürümedokunma”

“Tesettür müslümanların kutsallarındandır ve farzdır. İslamiyet'ten nasibini alamamış ahlaksızların dikkat çekme aracı olamaz. Bize düşen 'kininizle geberin' demektir. #tesettürümedokunma”

“İnancından dolayı çarşaf giyen kardeşlerimizin tercihlerine, inançlarına yapılan bu saygısızlık, kadınlarımızın özgürlüklerini savunmak değil onların tercihleriyle alay etmektir, Çarşaf giymeyi inancın gereği gören kardeşlerimize ve İslam’a hakarettir. #tesettürümedokunma”

İlgili Haberler