Alçak zihniyet tesettüre hakaret etti

İzmir’de bir grup, kadın hakları ve Taliban’ı protesto etme bahanesiyle İslam’ın şiarlarından tesettüre ağır hakaret etti. Alçak zihniyet bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi.

Ekleme: 20.08.2021 20:25:44 / Güncelleme: 20.08.2021 20:25:56 / Güncel / İzmir Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İşgalci ABD’nin Afganistan’dan kaçması Türkiye’deki işbirlikçilerini de oldukça üzdü. Taliban yönetimini protesto etme bahanesiyle İzmir’de toplanan bir grup kadın, tesettüre hakaret etti.

Alçak provokasyon!

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir adlı gruptan birkaç kendini bilmez kadın, Karşıyaka İskele karşısında toplandı. Taliban’ı protesto etmek bahanesiyle çarşaf giyen ardından sloganlar eşliğinde giydikleri çarşafı soyan kadınlar, İslam’ın şiarlarından tesettürün simgesi çarşafı ayaklar altına aldı.

Tesettürüme dokunma

HDP İzmir Kadın Kolları Twitter hesabından alçak hakaretler içeren videonun paylaştığı görüldü. Öte yandan binlerce sosyal medya kullanıcısı #tesettürümedokunma etiketiyle İzmir’de yaşananlara büyük tepki gösterdi.

“Alçak zihniyetin yeri tarihin çöplüğü”

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik ise, “Kadınlarımızın tesettürüne yapılan hakaret, İslam'a yapılmış ağır bir hakarettir. Bunu yapan zihniyet ile Maraş'ta tesettüre el uzatan Fransızlar arasında fark yok. Kadın haklarını istismar ederek tesettüre saldıran alçak zihniyetin yeri tarihin çöplüğüdür.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler