Kastamonu'da Bozkurt ilçesi sular altında kaldı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde aşırı yağışların ardından HES barajının taştığı iddia edildi. Ancak Tesla Enerji ve DSİ sel felaketinin HES Barajı nedeniyle meydana geldiği iddialarını yalandı.

Ekleme: 11.08.2021 16:05:08 / Güncelleme: 14.08.2021 13:17:04 / Güncel / Kastamonu Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine çayı üzerine bulunan HES barajı aşırı yağışların ardından taştığı iddia edildi. Tesla Enerji ise bu iddiaları yalandı. 

Taşan sular ilçeyi adeta tamamen esir alırken evlerin ikinci katına kadar suların yükseldiği görüldü. Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, şu ana kadar can kaybının olmadığını açıkladı.

Bölgeye elektrik verilemezken iletişimde de sorunların yaşandığı belirtildi. Bölgeye ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Bozkurt ilçe merkezinde taşan suların beraberinde araçları ve eşyaları sürüklediği görüldü. İlçeye ulaşım sağlayan yollar taşkın nedeniyle kapanırken mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

 Tesla Enerji, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde "HES kapaklarının patladığı iddialarına" ilişkin, Ezine Çayı üzerinde faaliyet gösteren hidroelektrik santralinin su depolaması bulunmayan, regülatör tipli bir hidroelektrik santrali olduğunu, dolayısıyla açılabilecek veya ani gelen suyun şiddetiyle patlayacak bir kapağının yer almadığını bildirdi.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar