Mavi Marmara şehidleri Bitlis'te farklı etkinliklerle yâd edildi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki ablukasını kırmak için 2010 yılında "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" sloganıyla yola çıkan ve uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara şehidleri yâd edildi.

Ekleme: 31.05.2021 19:30:36 / Güncelleme: 31.05.2021 19:32:47 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mavi Marmara Şehitleri anısına, Bitlis’in Tatvan ilçesinde fotoğraf sergisi, bisiklet ve tekne turu düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe, siyasi parti ve STK'ların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mavi Marmara gemisinde şehid olanlar anısına İHH tarafından Tatvan sahilinde düzenlenen program, gençlerin bisiklet turuyla başladı. Ardından Van Gölü’nde kadınlara yönelik tekne turu düzenlendi ve İşletme Parkı’nda fotoğraf sergisi açıldı.

 

Basın açıklaması öncesi konuşan İHH Bölge Koordinatörü Barış Oktay, Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlattı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Cihat Aytaş, dünya üzerinde insan hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği bölgelerin başında Ortadoğu coğrafyasının geldiğine dikkat çekti.

Milyonlarca insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkına kastedilmesinin yanı sıra yüz binlerce insan haksız ve hukuksuz bir şekilde hapishanelerde özgürce yaşam hakkından mahrum edildiğine vurgu yapan Aytaş, kaosa sürüklenen Suriye ve Irak’ta olduğu gibi Filistin’de yarım asırdır devam eden hak ihlallerine de bütün dünyanın sessiz kaldığını belirtti.

Aytaş, "Tam bir açık hava hapishanesine dönüşmüş olan Gazze’deki abluka ve ambargoyu kırmak amacıyla uluslararası camiadan birçok vicdan sahibiyle Gazze Kara Konvoyu ve Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu Gazze Özgürlük Filosu gibi organizasyonlar düzenleyerek bu coğrafyada yaşanan hukuksuzluğu dünya kamuoyuna duyurmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

İşgal rejiminin son zamanlardaki saldırılarına da dikkat çeken Aytaş, şunları söyledi:

"israil’in son günlerde yaptığı saldırılar ve hukuk tanımazlık, yalnızca Müslümanların yeryüzündeki en kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmayıp, pek çok olayda daha kendini göstermiştir. Uzun zamandır var olan bu hak ihlallerinin ve saldırıların, özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa merkezli olmakla beraber, israil tarafından daha da arttırılması Filistinliler ve Müslüman alemi için bardağı taşıran son damla olmuştur. Planlı ve çok yönlü destekle yürütülen bu katliamların faillerini ortaklarını ve işbirlikçilerini lanetliyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa, kirli postallardan kurtuluncaya ve Filistin özgür kalıncaya kadar kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler