Netanyahu’nun propaganda videosunu ters yüz etmişti: Doğruhaber’e konuştu!

İşgal rejimi elebaşısı Netanyahu’nu Twitter’dan paylaştığı videoya kendi hazırladığı video ile cevap veren Zeynep Hilal Demirci, işgalcilerin algı oyunlarını ter yüz etmişti. Demirci, sinemaya olan ilgisini, videoyu hazırlama sürecini ve sosyal medyanın önemini gazetemize değerlendirdi.

Ekleme: 16.05.2021 11:56:57 / Güncelleme: 16.05.2021 12:27:02 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

DOĞRUHABER- ÖZEL HABER

Sosyal medyanın önemi giderek artıyor. Öyle ki savaşlarla birlikte sosyal medyada da sanal savaşlar yaşanıyor. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde yaşandı. İşgal rejimi Gazze’de çocukları katlederken işgal rejimi elebaşısı Netenyahu, twitterdan algıları yönetmek istedi. Ancak Netenyahu’nun videosuna gelen cevap planlarını alt üst etti. Zeynep Hilal Demirci’nin hazırladığı video ile verdiği cevap sadece tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Doğruhaber’e konuşan Demirci, “Önemli olan sayılar değil, gerçeği paylaşmak ve insanlara ulaşmaktı.” ifadelerini kullandı.

“SİNEMAYI GÜÇLÜ BİR TEBLİĞ ARACI OLARAK KULLANMALIYIZ”

Hasan Bin Sabit Sinema akademisinde eğitim alan Demirci, sinemanın önemine ilişkin, “Herkesin malumu olduğu gibi artık bireylerin de toplumların da en çok etkilendiği alanlardan biri sinema. Bir şeyler anlatmak isteyenler de sinemada yerini alıyor, bir şeyler empoze etmek isteyen de. Bana kalırsa, Müslümanlara düşen ise çağımızın dili olan sinemayı güçlü bir tebliğ aracı olarak kullanabilmek. Bu sebeple öncelik tabii ki iyi işler yapmak.  Filmlerimiz tevhidden, başka başka dertlerimizden ve başka başka düşüncelerimizden bahsedebilir. Benim kendi adıma en önem verdiğim şey, yaptığım işi iyi ve Müslümanca yapmak. Gerisi mutlaka gelecektir.” değerlendirmesini yaptı.

“ÖNEMLİ OLAN GERÇEĞİ PAYLAŞMAK VE İNSANLARA ULAŞMAKTI”

Büyük etki uyandıran videonun hazırlanma sürecine ilişkin konuşan Demirci, şöyle devam etti: “Biz halihazırda birkaç arkadaşımla EDEP Podcast Channel olarak sosyal medyada içerik üretiyorduk. Henüz daha ilk içeriğimizi çıkardığımız gün, İsrail işgal güçlerinin hazırladığı ve Netanyahu’nun paylaştığı video ile karşılaştım. Sosyal medyada hakim söylem kurmanın güvencesiyle yaptıkları bilgi dezenformasyonu beni rahatsız etti. Bu manipülatif paylaşıma karşı aksiyon almam gerektiğine karar verdim ve hemen bir video yapıp arkadaşlarımla paylaştım. Onlardan güzel bir dönüş gelince de her şey başlamış oldu. Fakat hiçbirimiz bu kadar ses getireceğini tahmin etmiyorduk, 100 izlenmeye ulaştığında bile seviniyorduk. Neticede benim paylaşımım sayılar sayesinde üstün gelmiş olsa da bunun sayılardan çok daha öte bir konu olduğunu düşünüyorum. Önemli olan sayılar değil, gerçeği paylaşmak ve insanlara ulaşmaktı. Gerçekleri içeren bir paylaşım, manipülatif bir paylaşımdan kat kat daha çok insana ulaştı.”

“BİRİLERİNİN ÇIKIP ALGI OYUNLARININ VE MANİPÜLASYONLARIN KARŞISINDA DURMASI GEREKİYOR”

Sosyal medyanın ne kadar önemli bir mecra haline geldiğini paylaştığı video ile gösteren Zeynep Hilal Demirci,Tüm bu süreçte sosyal medyanın herhangi bir işe yaramayacağını ve sosyal medyada aktif olmamız gerektiğini düşünenler arasında ciddi bir tartışma vardı. Bana kalırsa evet, sosyal medya oldukça önemli. Filistinliler Gazze’ye, Yafa’ya, Nablus’a, Kudüs’e kısacası nerede olmaları gerekiyorsa oraya koşuyorlar, bizim de aynı onlar gibi, onlara destek olabileceğimiz yerleri iyi gözlememiz gerek. Sosyal medya işte tam da orası. Dünya medyasında tek taraflı bir habercilik hakimken ve sosyal medyada ciddi bir bilgi dezenformasyonu sürerken, birilerinin çıkıp “gerçeği paylaşması” ve yanlış bilgilerin, örtbas etmelerin, algı oyunlarının ve manipülasyonların karşısında durması gerekiyor.” dedi.

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar