​Gençler mahallelerinde artan uyuşturucu bağımlığına karşı destek bekliyorlar

​Siirt'te, mahallelerinde artan uyuşturucu bağımlılığı ve beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekmek isteyen gençler, astıkları pankartla herkesten duyarlılık beklediklerini söylediler.

Ekleme: 04.05.2021 18:45:15 / Güncelleme: 04.05.2021 18:52:33 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt Merkez Karakol Mahallesi GAP Taksi mevkiinde harabe yerleri mesken tutan ve aralarında çocuk yaştakilerin de bulunduğu uyuşturucu madde bağımlıları hem mahalleliyi üzüyor hem de onları endişeye sevk ediyor.

Mahallenin gençleri de hem uyuşturucu bağımlığına dikkat çekmek hem de herkesin daha duyarlı olması için "Uyuşturucuya hayır mahallene sahip çık" pankartı astı.

Mahallenin serserilerle dolup taştığını, yıllarca terörden ve PKK’den kaçmadıklarını ama uyuşturucu satıcıları yüzünden en sonunda bölgeyi terk etmek zorunda kalacaklarını ifade eden Abdulaziz Akgün, "Devlet bunları tutup tekrar bırakıyor." iddiasında bulundu.

Akgün, "Uyuşturucu satıcılarına bir çare lazım, biz Valiye nasıl gidelim? Geceleyin yatamıyoruz. Dün saat 04.15 sıralarında evimizin yanındaki, harabede bağımlılarla doluydu. Mahallede huzur kalmadı, uyuşturucu alışverişi hep bu mahallede oluyor, bütün çocuklarımız zehirlendi. Ben kendi gözlerimle çocuğun gaz tüpünü çektiğini gördüm, artık mahalleden kaçacağız çünkü huzur kalmadı." şeklinde konuştu.

Mahalleli bağımlılar yüzünden sokağa çıkamıyor hırsızlık olayları da arttı

"Bu mahallede bir sorun var ki gençler bu pankartı asma gereği duydu ve bir farkındalık oluşturmak istedi." diyen Bakkal Mehmet Salih Eren, insanların bilinçlenmesiyle sorunun aşılabileceğine dikkat çekti.

Gençlerin madde bağımlısı olmaması için gençlerin böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Eren, " Mahallede bulunan harabe evlerden her gün bir şikâyet geliyor, madde bağımlıları harabe evlerin içinde uyuşturucu içiyor, 3-4 gün kendi evlerine gitmiyorlar. Mahalleli de bunlar yüzünden sokağa çıkamıyor, aileleriyle dolaşamıyorlar. Son zamanlarda hırsızlık olayları da epey arttı, hep bu madde bağımlılığı yüzünden. Pankart da mahalleli bilinçlensin diye asıldı. Herkesi buna destek vermeye davet ediyorum. Mahalle çocukları da hastane veya tedavi merkezlerinde çürüyüp gidiyor. Yetkililer bir an önce soruna müdahale etmesi gerekiyor. Durumu biraz iyi olan mahalleden kaçıp gidiyor." ifadelerini kullandı.

 

"Önce terör şimdi de uyuşturucu sorunu yaşıyoruz ama bu illetten kurtulacağız"

Bu mahallede doğup büyüdüğünü ve sorunların hiç eksik olmadığını dile getiren Murat Kılıç, "Önce terör şimdi de uyuşturucu sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle mahalle gençleri ile birlikte aramızda anlaştık böyle bir pankart asıp hem farkındalık hem de bir tepki oluşturmak istedik. Bu şekilde hırsız ve uyuşturucu satıcılarından kurtulmayı diliyoruz. Buraya, içenler de satanlar da geliyor. Çocuklar korkudan sokağa çıkmıyor. Paraları bittiğinde mahallenin kablolarını kesiyorlar, evlere hırsızlığa giriyorlar. Hiçbir şekilde huzur bırakmadılar. Mahalle gençleri olarak bu illetten kurtulacağız." dedi.

"Devlet bu işin üzerinde durması gerekiyor"

Gençlerin, astıkları pankartla çok güzel bir şey davranışta bulunduklarını ve takdirle karşıladığını ifade eden mahallenin taksi durağı şoförü Seydan Eren, "Her gün hiç tanımadığımız değişik tipte insanlar bu mahalleye geliyorlar. Gençlerimiz bu şekilde bilinçli olursa inşallah mahalle düzelecek. Bir ara mahallemize Çevre ve Şehircilik Bakanı, Vali geldi ve kentsel dönüşüm olacağını söyledi ama halen herhangi bir adım atılmadı. 20 senedir kentsel dönüşüm olacağını söylüyorlar fakat bir gelişme yok. Uyuşturucu bağımlıları harabe evlerde barınıyor ve uyuşturucu içiyorlar. İnsan artık ara sokaklardan geçmeye korkuyor. Devlet bu işin üzerinde durması gerekiyor. Gençlerimiz zehirleniyor günahtır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler