Doğu Türkistanlı anneler evlatları için Ankara’da açıklama yaptı

Komünist Çin rejimi tarafından çocukları alıkonulan Doğu Türkistanlı anneler, evlatlarından haber almak için yetkililerden yardım bekliyorlar.

Ekleme: 27.03.2021 18:15:14 / Güncelleme: 27.03.2021 18:16:14 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Komünist Çin rejimi tarafından çocukların toplama kamplarına götürülmesi nedeniyle evlatlarından haber alamayan Türkiye’de bulunan Doğu Türkistanlı anneler, evlatlarına kavuşmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana evlatları içim mücadele veriyorlar.

 

Ankara Ulus Meydanında anneler adına basına açıklamalarda bulunan Reyhan Ahmet, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere tüm dünya liderlerinden yardım istediklerini belirtti.

Ahmet, “Bizler, 2016’da yasal yollarla kanuni bir şekilde Türkiye'ye geldik. Biz hayatımız boyunca, bütün devletlerin kanunlarına uygun şekilde yaşamakta olan anneleriz. 5 senedir İstanbul'da yaşıyoruz ve bu 5 sene içerisinde içinde kalan 8-9 yaşındaki küçük masum çocuklarımızla hiçbir şekilde irtibata geçemedik, hayatta olup olmadıklarında dahi haberimiz yok. Türkiye'ye geldikten sonra bir iki seneye kadar çocuğumuzdan haber gelir diye sabrettik, bekledik ama hiçbir haber yok sonunda kanuni yasal yollara başvurarak çocuklarımızın ve bizim insanlık haklarımızın korunması için başvurularda bulunduk, konsolosluğa dilekçe verdik ama hala bir haber yok. Çocuklarımız annesiz babasız tek başlarına kalmışlar.” dedi.

Reyhan Ahmet

“Biz sadece çocuklarımızın sesini duymak istiyoruz”

Yaşadıkları acıların son bulması temennisinde bulunan Ahmet, “Biz çocuklarımızın sesini duymak istiyoruz. Çok mu bir şey istiyoruz? Haksızlık mı ediyoruz, insanların uzaydaki kişilerle görüştüğü 21. yüzyılda yaşamaktayız, ama biz kendi çocuğumuzun sesini bile duyamıyoruz. Ey çocuğu bir an gözünün önünden giderse ödü kopan anneler. Evladım için canımı veririm diyen anneler, biz de sizin gibi anneyiz gerekirse canımızı veririz. Ama şu an durumumuz çok farklı bizim çocuklarımızı kurtarmak sahip çıkmak sadece biz annelerin yapabileceği bir şey değil, sizlere sesleniyorum ey insanlık! Evlat acısı diyoruz. Bizi siz anlamazsanız kim anlayacak? Bizim çocuklarımızın normal çocuklar gibi yaşamak hakkı yok mu? Bizim haklarımızı kim koruyacak? Ey kadın hakları davacıları, ey çocuk hakları davacıları! Siz neredesiniz? Bizim insanlık haklarımız ihlal edilmekte sizlerin yardımınızı beklemekteyiz. Gerekli destekleri veren.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini belirten Ahmet, “Türkiye hükümeti ve halkından Allah razı olsun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi babamız gibi yakın görüyoruz ve mümkünse Cumhurbaşkanımızla görüşüp hasret kaldığımız babamızın yerine dertlenmek isteriz. Birleşmiş Milletler Mülteciler Komitesi, bütün dünya insan hakları savunucuları, başkanlar, anneler, babalar ve insanlık sizlerden suçsuz masum olan küçük çocuklarımızın sesini duymamız için yardımcı olmanızı talep ediyoruz. Biz sadece insan gibi yaşamak isteyen çaresiz anneler, bizim hiçbir siyasi amacımız yok. Biz çocuğumuzun sesini duymak istiyoruz, anlayın lütfen.” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar