Diyanet-Sen'den Çanakkale Şehitlerinin kumar malzemesi yapılmasına tepki

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Milli Piyango'nun Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü nedeniyle 18 Mart'ta özel çekiliş yapmasını kınayarak bu işgüzarlığa tepki gösterdi.

Ekleme: 10.03.2021 15:55:09 / Güncelleme: 10.03.2021 15:56:43 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Şehitlerin, devlet eliyle işletilen kumar çeşitlerinden birine malzeme yapılmasına tepki gösteren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, "Yüzbinlerce Mehmetçiğin bu vatan uğruna, istikbalimiz, bayrağımız uğruna şehit düştüğü bir günü piyango kumarıyla kirletmeye kimsenin hakkı yok!" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir

Çanakkale Şehitlerinin Milli Piyango İdaresi'nce çekiliş malzemesi yapılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Güldemir, "Devlet eliyle başına milli ekleyerek kumar oynatılmasının yanlışlığı ortadayken milli ve manevi değerlerimiz uğruna şehit olmuş vatan evlatlarımızın 18 Mart Deniz Zaferinin yıl dönümünde Milli Piyango aracılığı ile kumar malzemesi yapılması bizleri derinden üzmüştür. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir." ifadelerini kullandı.

Güldemir, Milli Piyangonun devlet eliyle oynatılan bir kumar olduğuna dikkat çekerek, "Şans oyunları ile bu vatan uğruna şehit olan ecdadımızın kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yok. Devlet eliyle, yasal düzenlemeyle kumar kapsamından çıkarılan şans oyunlarının da aslında kumardan hiçbir farkı yoktur. Çünkü bunlarda şans üzerine kurulu ve insan emeğinin zarara uğratıldığı oyunlardır.  Dolayısıyla ne devlet eliyle ne de devlet kontrolünde kumar oynatılmasına izin verilmemelidir. Kaldı ki 'Çanakkale Şehitleri Anısına Çekiliş' düzenlemek, bu özel günü kumar malzemesi yapmak ağlanacak halimize gülmektir. Şehitlerimiz kumar oynatılarak mı anılacak? Bu skandala bir an önce son verilmelidir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)