Normalleşmeyi yanlış anlıyoruz! TABLO KIZARMAYA BAŞLADI

Kontrollü normalleşme başladı ancak normalleşmenin tam serbestlik olarak algılanması sonrası vaka sayıları tekrardan yükseldi. Karadeniz illeri yine zirvede yer alırken kısıtlamaların gevşemesiyle cadde ve sokaklardaki kalabalık görüntülerin endişe verdiği İstanbul, kırmızıya döndü.

Ekleme: 09.03.2021 18:16:37 / Güncelleme: 09.03.2021 18:16:37 / Güncel
Destek için 

Haber Merkezi

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla beraber sokaklar dolup taşmıştı. Sağlık Bakanlığı kaynakları, koronavirüs testi pozitif çıkanların oranı yüzde 4'ten yüzde 8'e fırladığını belirtti. Uzmanlar ise, Mart ayının ikinci yarısından itibaren vaka sayısının günlük 15 bini aşabileceğini söyledi.

NORMALLEŞMEYİ YANLIŞ ANLIYORUZ

Kontrollü normalleşmeyi yanlış anladık ve sonuç sarı, turuncu olarak belirtilen illerde vaka sayılarının artmasına ve rengin kırmızıya dönmesine neden oldu. Uzmanlara göre, günlük vaka sayıları bu ayın ikinci yarısından itibaren 15 bini aşabilir. Birçok ilin sağlık sistemi, bu rakamları kaldırabilecek altyapıya sahip olsa da 1 kişinin 5'ten fazla kişiye Kovid-19 virüsünü bulaştırmasıyla toplumdaki salgın yükü artacak, bu da kısıtlamaları yeniden devreye sokacak. PCR testleri, kısıtlamalar varken bile "pozitif" yönünde artarak, alarm vermiş, bunda "mutasyon"lu virüsün etkisi saptanmıştı. Özellikle insan hareketliliğinin sık görüldüğü Karadeniz’deki vaka artışlarında mutasyona dikkat çeken uzmanlar, tüm ülkede benzer artışların yaşanacağını vurguluyor.