CHP'li Sağlar'ın başörtülü hâkimlere yönelik nefret içeren sözlerine tepki

Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtülü hâkimlere yönelik sarf ettiği sözlere tepki göstererek, kin ve nefret içeren bu sözlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ekleme: 31.12.2020 17:05:34 / Güncelleme: 31.12.2020 17:21:28 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Eski Kültür Bakanlığı ile Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenen ve hâlen CHP Parti Meclisi Üyesi olan Fikri Sağlar, katıldığı bir televizyon programında başörtülülere yönelik nefret söyleminde bulundu.

"Türbanlı bir hâkimin benim haklarımı koruyacağı konusunda kuşkum var." diyen Sağlar'a tepki gösteren Doğru, başörtünün anayasal güvence altına alınmasının ne kadar elzem olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Doğru, "Ülkemizin her yönü ile yaşanabilir bir ülke olması için bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Dünyanın geçtiği bu pandemi süreci ayrıca önümüze bazı engeller çıkartırken, bununla birlikte insani yönden bir türlü tekâmül edememiş sözüm ona devletin üst düzey organlarında bile görev yapmış bazı insanların kin ve nefret kokan açıklamaları bizleri büyük şaşkınlıklar içinde bırakıyor. Bunun son örneği ise bakanlık görevi yapmış olan Fikri Sağlar'ın başörtülü hâkimlere karşı söylediği akıl almaz sözleri olmuştur." dedi.

Bitlis Anadolu Gençlik Derneği olarak nefret içerikli bu sözleri şiddetle kınadıklarını dile getiren Doğru, şunları söyledi:

"Bu ülke Allah’ın izniyle asla sizin düşündüğünüz günlere dönmeyecektir ve Allah’ın izniyle bugün ki dar geçitten bir an önce kurtulup, aslına ve özüne dönecektir. Bizler, sizin oynadığınız bu oyuna karşı asla sessiz kalmayacağız ve gereken tepkileri en sert şekilde vereceğiz bunu böyle bilin. Buradan halkımıza şunu hatırlatmak isteriz ki; eski kötü günler geride kalmıştır ve Allah’ın izniyle yeni kötü günlerden de kurtulup, tarihteki şerefli konumumuza tekrar döneceğiz ve yaşanabilir bir ülke, yeniden büyük Türkiye’yi ve yeni bir dünyayı hep birlikte kuracağız inşallah. Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) Medine'de yaptığı gibi toplumun her ferdi ile hak ve adalet ekseninde birlikte yaşamayı başaracağız. Bu hedefe varmak elbette kolay olmamakla birlikte imkânsız olmadığını da biliyoruz." (İLKHA)